En Sıcak Konular

Emniyet uyardı: Yankesicilere hedef olmayın

5 Temmuz 2011 10:19 tsi
Özellikle toplu taşıma araçları ve toplu olarak kullanılan yerlerde vatandaşların yankesicilerin kurbanı oluyor.

Toplu taşıma araçlarına astırılan afişlerle vatandaşları hırsızlıklara karşı uyaran Bursa Emniyet Müdürlüğü, "Kişi ve kişilerin, başka bir kişiye ait para veya eşyasını bulunduğu yerden habersiz olarak almalarıdır." şeklinde tanımladığı yankesiciliğe karşı vatandaşların sık sık ceplerini kontrol etmelerini tavsiye ediyor.
   
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, toplu taşıma araçlarına astırdığı afişlerle dolandırıcılık, yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
   
Kamu görevlisinin hiçbir zaman vatandaşlardan para veya kontör istemediğinin vurgulandığı afişlerde yankesiciliğe karşı alınacak tedbirler de yer alıyor. Uyarılarda, kalabalık yerlerde vatandaşların sık sık ceplerini kontrol etmeleri tavsiye ediliyor. Açıklamada, otobüs ve minibüslere binerken cüzdanı muhafaza altına alıp, el ile sık sık cüzdanı kontrol edilmesinin alışkanlık haline getirilmesi istenildi.
   
"ÇANTANIZI SIRTINIZA ASMAYIN"
   
Özellikle pazar ve kalabalık alış veriş yerlerinde çantaların sırtda asılmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu tedbirlere yer verildi: "Üzerinizde büyük miktarda parayla mümkün oldukça dolaşmamaya çalışınız. Büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa, birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşımaya, bu esnada adres sormak, para bozdurmak gibi bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz. Para yerine kredi kartı, çek gibi araçları kullanmayı tercih ediniz. Para veya cüzdanınızın çekilmesi en uygun yerlerin pantolon veya yan ceplerin olduğunu unutmayınız. Banka çıkışlarında, eğer bankadan para çekmişseniz, bankadan çıkmadan paranızı emin yerde muhafaza ediniz. Paranızı oldukça ortalıkta saymayınız. Yolda yürürken, kavga ederek size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Eğer şahıslar ısrarla üzerinize geliyorsa cüzdanınızı muhafaza ederek dikkatinizi dağıtmalarına izin vermeyin."
   
"AİLE GÖRÜNÜMLÜ TIRNAKÇILARA DİKKAT EDİN"
   
"Bir kişinin başka bir kişiye ait para destelerinden bir kısmını, saymak veya bakmak amacıyla alarak el ayasının içinde parayı ikiye bölmek suretiyle alması" olarak tanımlanan 'tırnakçılık'a karşı da vatandaşlar uyarıldı. Özellikle kuyumcuların, turist rolü yapan ve yabancı uyruklu olan kişilerin, para bozdurmak bahanesiyle kasa veya tezgah üzerine çıkartılan altın ve paraların içinden, saymakla da bakmak suretiyle hırsızlık yapmalarına izin verilmemesi istenildi.
   
Açıklamada, "Bu şahıslar ayrıca kiraladıkları lüks otomobillerle aile görüntüsü vererek, yanlarında eş ve çocukları olduğu halde Türkiye’ye yeni geldiklerini, Türk parasını ve yabancı paraları tanımadıkları, size güvendiklerini belirterek ellerindeki dövizi Türk parasına çevirmek istediklerini söyleyerek üzerinizdeki toplam paranızı saymak bahanesi ile almak isterler bu kişilerden uzak durunuz ve paranızı hiçbir suretle vermeyiniz." ifadelerine yer verildi.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs