En Sıcak Konular

'4 anahtar' hangi kapıyı açacak?

4 Temmuz 2011 20:41 tsi
'4 anahtar' hangi kapıyı açacak? İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, partisi Bağımsızlık'ın (Atzmaut) grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye çok önemli bir ülke. Elbette İsrail'le birlikte, bölgedeki 4 anahtar ülkeden biridir" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye'nin bölgedeki en önemli ülke olma niteliğini sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye ile ilişkilerin çok önemli" olduğunu vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı, partisi Bağımsızlık'ın (Atzmaut) grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye çok önemli bir ülke. Elbette İsrail'le birlikte, bölgedeki 4 anahtar ülkeden biridir" dedi.

Bu ülkeler arasında saydığı Suudi Arabistan ile kötü olmayan ilişkiler içinde olduklarını ifade eden, "Ama gerçekte (Suudiler'le) bir ilişkimiz yoktur" diye konuşan Barak, İran'la düşmanca ilişkiler içinde olduklarını, Mısır ile İsrail'in bir barış anlaşması bulunmasına karşın, bu ülkenin de çeşitli zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu kaydetti. Barak, "Bu nedenle, Türkiye ile olan ilişkilerimizi doğru bir düzleme getirmeye niyetliyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ablukası ile ilgili eleştirileri üzerinde de duran Barak, "İsrail'in başka çaresi olmadığı için abluka uygulaması başlattığını" savundu.

İsrail Savunma Bakanı, "Türkiye'nin Ortadoğu'daki en önemli ülke olarak kaldığını" vurgularken de "Biz, aramızda geçenleri geride bırakmaya ve ileri doğru gitmeye niyetliyiz" dedi.

Filistinlilerin Eylül ayında BM'de bir Filistin devletinin ilanını sağlamaya çalıştıklarını belirten Barak bunun kendi açılarından hiç de basit olmayan bir durum yaratacağını ifade etti.

Filistinlileri İsrail'le müzakereleri tıkamakla suçlayan Barak, yine İsrail tarafı olarak, Filistinlilerle karşılıklı görüşülebilecek ve siyasi görüşmeleri geliştirebilecek bir ortam aramayı sürdürdüklerini kaydetti.

Barak, özellikle Avrupa ülkelerinin, hatta diğer büyük ülkelerin, siyasi görüşmelerin olmamasının nedeninin Filistinliler olduğunu da anlamasını beklediklerini ifade etti.

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri cinayeti üzerinde de duran Barak, bu konudaki özel mahkemenin üst düzey bir Hizbullah yetkisini suçladığını hatırlatarak, "Bu durum Lübnan'ı sarsacak bir olgudur. Henüz, daha derin izlerin bu soruşturmayı sınır ötesine, mesela Suriye'ye, Suriye'nin yönetimine taşıyıp taşımayacağı belli değildir" sözleriyle, bu cinayetin gerisinde Suriye'nin de olması ihtimalini dile getirdi.

Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs