iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

'Sarı öküzü bulan Sarıkıza ulaşır'

4 Temmuz 2011 18:51 tsi
'Sarı öküzü bulan Sarıkıza ulaşır' 'Ergenekon bir matruşkadır. Kılıçdaroğlu, "Sarı Öküzü teslim etmeyeceğiz," diyor ya CHP'deki sarı öküz kim?' iyibilgi zoom

Geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haberal ve Balbay'la ilgili yol haritalarını, “Biz ‘sarı öküz’ü vermeyeceğiz” diyerek kamuoyuna duyurmuştu. Bugün o açıklamaya en ilginç eleştiri eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'tan geldi. Uras, İnternette yayın yapan sosyal ağlardan biri olan twitter'daki hesabından şöyle bir mesaj attı:

"Ergenekon bir matruşkadır. Kılıçdaroğlu, "Sarı Öküzü teslim etmeyeceğiz," diyor ya CHP'deki sarı öküz kim? Sarı öküzü bulan Sarıkıza ulaşır."

Uras'ın Sarıkız ile ilgili yaptığı açıklama, akıllara Sarıkız darbe planını getirdi.

29 Mart'ta çıkan sayısında "2004'te iki darbe atlatmışız" başlıklı dosyayı kapak yapan Nokta, 24 Nisan 2004'te Kıbrıs'ta Annan planı için yapılan referandum öncesinde bazı komutanların darbe planı yaptıkları yolundaki notları yayımlamıştı.

Örnek'in daha sonra yalanlandığı günlüklere dayandırılan habere göre, anılan tarihte dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ve Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e rağmen "Sarıkız" adı verilen bir askeri müdahale planı oluşturduğu iddia edildi. Bu plan Kıbrıs'taki referandumdan sonra 4 komutan arasında görüş ayrılıkları çıkması üzerine uygulanamadığı yazılmıştı.
Özellikle Şener Eruygur'un askeri müdahale konusunda ısrarlı olduğunun savunulduğu günlük haberinde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in desteği sağlanarak AKP iktidarına muhtıra verilmesi seçeneği üzerinde durulduğu iddia edilmişti.




Bu haber 1,659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,351 µs