En Sıcak Konular

"Kuzey Irak'a girdik" iddiası!

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye, uzunca bir süreden beri sınır ötesi operasyonu konuşuyor. Bu konu gündeme geldiğinde hep aynı soru tartışılıyor: - ABD, Kuzey Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyona karşı. Bu şartlar altında bir operasyona girişilebilir mi? İddiaya göre girişil

Emin Pazarcı'nın yazısı

Kuzey Irak'a girdik

Genel seçime DYP-ANAP bütünleşmesi ve CHP-DSP ittifakı ile gidiyoruz. Ancak, bir de üzerinde çalışılan, ancak gerçekleşmeyen ittifak projeleri vardı... Cem Uzan'ın Genç Partisi'nin, DP ile birlikte seçime gitmesi için nabız yoklamaları yapıldı.

Mehmet Ağar sıcak bakmadı. DYP-ANAP birlikteliğine BBP'nin de monte edilmesi için aracılar devreye girdi. Şimdilik bu da gerçekleşmedi. Cem Uzan, bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin aracılığı ile CHP ve MHP'ye "seçim ittifakı" çağrısı yapmıştı. CHP ve MHP'nin GP'ye kapıları kapatması üzerine Cem Uzan seçime yalnız girme kararı aldı. İttifak görüşmelerinden sonuç alamayan BBP ise farklı bir taktik uygulayacak. BBP'li adaylar, seçime bağımsız girecekler. Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, yakın çevresine, "81 ilde de bağımsız adaylar gösterelim" dedi: - Her adayın peşine teşkilatımızı takarız. Zindeliğimizi koruruz. Böylece belli bir sayıda arkadaşımızı Meclis'e sokarız. Hem oylarımızı başka partilere kaptırmayız, hem de yaklaşan mahalli seçimler öncesi bir altyapı oluştururuz.

* * *

CHP'nin amacı belli. Seçim öncesi ortaya çıkan kutuplaşmanın devam etmesine çalışıyor. Yanına aldığı DSP ile birlikte oylarını artırmayı hedefliyor. Bu kutuplaşma AK Parti'ye de yarıyor. Başbakan Erdoğan, ayrıca liberal ve milli hassasiyetleri yüksek çevrelerden adayları da listeye koyarak sonuç almak istiyor. MHP, baştan beri tek başına ve milli hassasiyetleri yüksek kesimlere mesajlar vererek yoluna devam ediyor. DP ise, genellikle liberal ve merkezdeki isimlerle vitrin düzenleyecek. Mehmet Ağar, yakın çevresine "Benim için önemli olan sonuç alabilmek. Ben eşi dostu milletvekili yapmak için değil, kazanmak için liste oluşturacağım" dedi. Ağar, ANAP'la birleşirken Erkan Mumcu ile bir protokol yapmadıklarını da söyledi:

- Protokol yapmak, işi kağıda dökmek benim adetim değildir. Ben bunu yapmam. Benim tarzım söz vermek ve verdiğim sözün arkasında durmaktır.

Bütün bunlara ilaveten, özellikle muhalefet partileri bu seçimde katılımın yüksek olması için tedbirler alıyorlar.

Ordu Kuzey Irak’ta

Türkiye, uzunca bir süreden beri sınır ötesi operasyonu konuşuyor. Bu konu gündeme geldiğinde hep aynı soru tartışılıyor: - ABD, Kuzey Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyona karşı. Bu şartlar altında bir operasyona girişilebilir mi? ABD'nin, Türk Ordusu'nun Kuzey Irak'a girmesine karşı olduğu doğru. Buna ilaveten, Amerika tarafından KDP ve KYP'nin yanı sıra PKK'ya da dolaylı destek verildiği bir gerçek. Bunu sınırdaki rütbesiz erden generale kadar herkes biliyor.

Geçtiğimiz günlerde üst düzey bir toplantı sırasında ABD'li yetkililere karşı çok ağır ifadeler kullanıldı. Amerikalıların, "Bize haksızlık ediyorsunuz" anlamına gelecek cevapları üzerine, ifadeler daha da sertleştirildi: - Farz edin ki, bizim Afganistan'da bulunan birliklerimiz Taliban'ı destekliyor. Bu şartlar altında siz bizim için ne düşünürseniz, biz de sizin Irak'taki faaliyetleriniz karşısında onu düşünüyoruz.

Bu kadarla da kalmadı... Bir süreden beri, Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'a girip, operasyonlar düzenliyorlar. Irak içlerine doğru topçu atışları yapılıyor. Gelen istihbarat doğrultusunda PKK hedefleri vuruluyor. Zaman zaman teröristlere ağır kayıplar verdiriliyor. Çatışmalar, havaların ısınması ile yoğunlaşmış durumda. Sınırdan 8-10 kilometre içeride birliklerimiz bulunuyor. Üstelik, bunların bir bölümü yerleşik konumdalar.

Peki, ABD'liler ne yapıyor dersiniz? Sadece gelişmeleri izliyor ve fotoğraf çekiyorlar! Başkaca yaptıkları herhangi bir şey yok. Bundan bir süre önce Amerikan televizyon kanallarından Fox TV'nin muhabirleri bölgeye geldiler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hasar verdiği bölgelerde çekimler yaptılar.

Demek ki... ABD'ye rağmen, Kuzey Irak içlerine girilip, PKK hedeflerine karşı operasyon yapılabiliyor!

Bugün



Bu haber 218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs