En Sıcak Konular

PKK'da seçim yolsuzluğu

4 Temmuz 2011 08:19 tsi
PKK'da seçim yolsuzluğu

PKK, 12 Haziran genel seçimlerinde bağımsız adayların desteklenmesi için gönderdiği parayı, zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen 4 KCK yöneticisi hakkında 'soruşturma' başlattı.

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yönetiminin, genel seçimlerde bağımsız adayların desteklenmesinde kullanılması için, şehir yapılanması olan KCK'nın Ağrı sorumluları aracılığı ile BDP'ye yaklaşık 150 bin lira gönderdikleri iddia ediliyor. Doğubeyazıt sorumlularının ise bu paraları seçim harcamalarında kullanmak yerine zimmetlerine geçirip şahsi harcamalarında kullandıkları öne sürülüyor. BDP Doğubayazıt İlçe Teşkilatı'nın seçim masrafları nedeniyle esnafa yüksek miktarda borcu olduğunun ortaya çıkmasıyla ise zimmet olayının gün yüzüne çıktığı belirtiliyor. Bu gelişme üzerine ise terör örgütünün parayı zimmetlerine geçirdikleri belirtilen KCK'nın Ağrı sorumluları A.T., O.H., Ç.N. ve E.S. hakkında örgütün kendi içerisinde 'soruşturma' başlattığı kaydediliyor. Terör örgütünün soruşturma sonrasında 4 KCK yöneticisi hakkında ceza verip vermeyeceğinin belli olacağı ifade ediliyor.

YERALTI YAPILANMASI

Zimmet suçuyla gündeme gelen KCK (Koma Civaken Kurdistan-Kürdistan Topluluklar Birliği), PKK'nın 2009 yılından PKK'nın şehir yapılanması olarak faaliyet gösteriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri ile Kürt kökenli vatandaşların yoğun oldukları kentlerde siyasi faaliyet gösteren KCK, adresi ve telefonu olmayan bir çeşit yeraltı yapılanması. KCK, PKK'nın yayın organlarında bir sivil toplum kuruluşu olarak değil, bizzat örgütün parçası olarak nitelendiriliyor. PKK'nın yayın organları da PKK lideri Abdullah Öcalan için "KCK Önderi" ifadesini kullanıyor. Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Ali Haydar Kaytan gibi PKK'nın Kandil'deki yöneticileri de aynı zamanda KCK yöneticileri olarak anılıyor.

sabah


 



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,373 µs