En Sıcak Konular

Papandreu, Gazze'ye yardım için BM'yi adres gösterdi

3 Temmuz 2011 20:52 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Filistin Yönetimi Lideri Mahmut Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptı. Papandreu, Gazze'ye yardım götürmek isteyen sivil toplum örgütlerine Birleşmiş Milletler (BM) ile işbirliğini önerdi.



Başbakanlık Basın Bürosu'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, iki lider, Yunan hükümetinin sivil toplum örgütlerinin girişimleri ile Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için sivil toplum örgütlerinin Birleşmiş Milletler, yetkili makamlar ve muhakkak Filistin Yönetimi ile işbirliği yapmaları önerisini ele aldıkları duyuruldu. Mahmut Abbas'ın, Papandreu'nun önerisini olumlu bulduğu ve destek verdiği kaydedildi.

Yunan hükümeti, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkmayı planlayan Özgürlük Filosu-2'ye ait 9 geminin, Yunan limanları ile karasularından hareket etmesine izin vermemişti. Papandreu'nun BM konusunu gündeme getirmesi, önümüzdeki günlerde Gazze'ye hareket etmeyi planlayan filoya izin vermeyebileceği şeklinde yorumlandı.

Papandreu ile Abbas'ın Filistin konusunu da ele aldıkları ve Avrupa'nın ve Quartet'in girişimleri sonucu barış sürecinin yeniden başlatılması çabalarını konuştukları belirtildi. İsrail devleti ile barış içerisinde yaşayabilecek bir Filistin devletinin kurulabilmesi yönünde gelişme olması için her iki liderin de görüşmelerin yeniden başlamasını destekledikleri vurgulandı.

Bu arada, İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlaması için çaba gösteren uluslararası barış dörtlüsü (ABD, AB, BM ve Rusya) Quartet'in, 11 Temmuz'da Washington'da toplanacağı açıklandı.

(CİHAN)

Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,249 µs