En Sıcak Konular

Futbol ve basketbolda Atina'nın en büyüğü Türkiye oldu

3 Temmuz 2011 20:05 tsi
Atina'da devam eden 2011 Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'na bireysel sporlarda damgasını vuran Türkiye, erkekler futbol ve bayanlar basketbolda altın madalya kazandı.



Oyunların 8. gününde Türkiye 10 altın, 11 gümüş ve 15 bronz madalya aldı, toplamda 36 madalya ile büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'nin 7 spor dalında 106 sporcu ile mücadele ettiği 13. Özel Olimpiyatlar Yaz Oyunları'nda sporcuların başarısı sürüyor. 2011 Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda başta cimnastik olmak üzere atletizm, yüzme ve masa tenisinde madalyalara ambargo koyan özel sporcular, erkekler futbol ve bayanlar basketbolda altın madalyayı kimseye kaptırmadı.

FİNALDE HİNDİSTAN'I YENDİLER

Özel sporcuların oluşturduğu 11'li erkekler futbolunda Türkiye güçlü bir grupta mücadele etti. Ay - yıldızlı ekip sırasıyla İrlanda'yı 4-1, Avustralya 3-0 yendi. İngiltere ile 2-2 berabere kaldı.

Sporcular büyük çekişme içinde geçen son maçta Hindistan'ı 5-3 mağlup etti ve altın madalyaya uzandı. Madalya töreninde Avustralya maçında ayağı çatlayan ve alçıya alınan Kaptan Samet de tekerlekli sandalyesi ile hazır bulundu.

BAYAN BASKETBOLDA DA ŞAMPİYON OLDULAR

7'li kızlar futbolunda Türkiye üçüncü olurken, erkekler 7'li karma futbolda ise dördüncülükle yetindi. Özel sporculardan oluşan bayan basket takımı ise bir mucizeye imza attı. Grubunda Birleşik Arap Emirlikleri'ni 24-1, Cezayir'i 12-8 yenen kızlarımız, üçüncü maçında Pakistan'a 7-13 mağlup oldu.

Final maçında yine Pakistan'la karşılaşan Türkiye, kötü başladığı karşılaşmada bir ara 10-0 geriye düştü. İlk yarının ortalarında toparlanan milliler devreyi bir sayı farkla 12-11 yenik kapadı.

İkinci yarıda ise fırtına gibi esen özel sporcular salondan 17-13 galip ayrılarak imkansızı başarıp, altın madalyaya uzandı. Basketbol karma erkek takımı ise en güçlü ülkelerin yer aldığı grupta dördüncü oldu.

TOPLAM 36 MADALYAYA ULAŞTILAR

Türkiye oyunların 8. günü sonunda, Cimnastikte 3 altın 5 gümüş 3 bronz, Atletizmde 2 altın 4 gümüş, 5 bronz, Yüzmede 1 altın 1 gümüş 4 bronz, Masa tenisinde 2 altın 1 gümüş 3 bronz, 11'li futbol erkeklerde 1 altın, Bayanlar futbolda 1 bronz, Basketbol kızlar 1 altın madalya aldı ve toplamda 36 madalyaya ulaştı.

(CİHAN)

Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs