En Sıcak Konular

'Türkiye, ulusal geçiş hükümetinin yanında'

3 Temmuz 2011 18:43 tsi
'Türkiye, ulusal geçiş hükümetinin yanında' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün ziyaret ettiği Libya'nın Bingazi kentinde isyancılara açık destek verdi. Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'le bir araya gelen Davutoğlu, "Türkiye ulusal geçiş hükümetinin yanındadır" dedi.

Davutoğlu, ikili ve heyetlerarası gerçekleşen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "İnşallah Libya Ramazan ayına kadar sorunu çözsün" dedi. Yol haritalarını "ateşkes ilan edilmeli, tüm şehirlere insani yardım gitmeli, halkın reform talepleri yerine getirilmeli, Kaddafi gitmeli ve Libya bölünmemeli" olarak açıklayan Bakan Davutoğlu, Ulusal Geçiş Konseyi'ni de "Libya halkının meşru temsilcisi" olarak tanıdıklarını dile getirdi. Davutoğlu, "Ömer Muhtar'ın temsilcisi olduğu bu halk dünyaya insanlık onurunun ne olduğunu da gösterecektir." dedi.

Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil de konuşmasında "Kaddafi'nin uluslararası gözetim altında Libya'da yaşamasını önerdik; ancak yanıt vermedi" dedi. Kendileri yanıtı beklerken Kaddafi hakkında uluslararası yakalama kararı çıktığını söyleyen Abdülcelil, "Bizim önerimiz de geçersiz oldu. Libya halkı Türk hükümeti ve halkının değerli desteklerine minnettardır. Yaptıklarınızı takdir ediyoruz ve unutmayacağız." diye ekledi. Abdülcelil, Davutoğlu'nun ziyaretinin de ikili ilişkilerin gelişmesi konusunda faydalı olacağına inandığını aktardı.

Öte yandan Bakan Davutoğlu, Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu için de bir sürpriz yaptı. Bakan Davutoğlu, "Bingazi Başkonsolosu Davutoğlu'nu Libya halkına yardımlarından dolayı canla başla çalışmasından dolayı en kısa zamanda büyükelçi olarak atayacağız. Kendisinin de burada haberi oluyor, ilk kez burada söylüyorum" diyerek atama kararını açıkladı.

(CİHAN)

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs