En Sıcak Konular

AK Parti'li Çelik'ten Suriye açıklaması

3 Temmuz 2011 13:12 tsi
AK Parti'li Çelik'ten Suriye açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yabancı bir gazetede çıkan iddialara cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kuveyt menşeli Es Siyase gazetesinin "Türkiye'nin Suriye'ye bir saldırı düzenleyebileceği" iddiasına yer verilen haberinin, mesnetsiz ve yalan olduğunu belirtti.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kuveyt menşeli Es Siyase gazetesindeki Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapabileceği iddiasına ilişkin haberle ilgili yazılı açıklama yaptı. Çelik, açıklamasında, gazetede 27 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan haberdeki "Türkiye, Suriye'ye bir saldırı düzenleyebileceğini, saldırının Halep, Humus, Hama ve Lazkiye'yi de kapsayabileceğini, böylece Baas rejiminin devrilebileceğini Londra, Paris, Berlin, Roma ve NATO'daki Amerikan komutasına bildirdi" iddiasının "mesnetsiz" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Suriye'ye karşı müdahalede bulunacağına dair kamuoyunu yönlendirme ve bölgesel-küresel barışa katkılarını gölgeleme amacıyla yapılan bu kara propaganda çabalarını şiddetle kınıyoruz. Güvenilir, açık kaynaklara ve delillere dayanmaksızın servis edilmiş olan bu yalan haberle, Türkiye'nin, kardeş Suriye halkının adalet ve demokrasiye ulaşmaya dayanan haklı taleplerini korumaya çalışan ilkeli ve dengeli politikasının lekelenmeye çalışılması beyhude bir girişimdir. Kuşkusuz bu ve benzeri girişimlerin arkasında Türk ve Suriye halkları arasındaki köklü kardeşliği anlamaktan yoksun, bölgesel barıştan değil çatışmalardan beslenen odaklar bulunmaktadır. Türkiye, komşusu Suriye;de demokratik reformların yapılması ve barışçıl gösterilerin şiddetle bastırılmasına son verilmesi yönünde çağrılar yapmaktadır. Barışçıl ve ilkesel politikalar ile komşularımızla ve bölge ülkelerinin tamamıyla olumlu ve yapıcı ilişkilerini sürdürmekte olan Türkiye, belirli çevrelerin yönlendirilmesine asla boyun eğmeyecek; kardeş Suriye halkının haklı talepleri doğrultusunda, demokratik bir istikrarın, barışın ve adalete dayanan bir toplumsal düzenin tesis edilmesi için diplomatik, siyasi ve insani çabalarına devam edecektir."

aa



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs