En Sıcak Konular

Bu yaz pişeceğiz

3 Temmuz 2011 12:42 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne, Kırklareli ile bugün Kars ve Iğdır, yarın sabah saatlerinde İstanbul Avrupa yakasının kuzey kesimleri (Çatalca, Arnavutköy, Eyüp ve Sarıyer), Bartın, Zonguldak, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı sağanak ve

HAVA SICAKLIĞI: Bugün iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.


TÜRKİYE 3 AY PİŞECEK
Çevre Bakanı Eroğlu, temmuz, ağustos ve eylül aylarında hava sıcaklıklarının uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyredeceğini açıkladı. Yağışlar ise normal ortalamalarda olacak.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, temmuz, ağustos ve eylül aylarında sıcaklıkların uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyredeceğini bildirdi. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün teknolojik yatırımlarına destek verdiklerini belirterek, bunun neticesinde Genel Müdürlüğün uzun dönemli tahminlerinde tutarlılık oranlarının arttığına işaret etti. Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki üç aylık tahminlerinin şöyle olduğunu bildirdi:

1-2 DERECE ARTIŞ
- Temmuz, ağustos ve aylül aylarında yağışların yurt genelinde bütün bölgelerde uzun yılların ortalamaları civarında, Giresun ve Rize çevrelerinde ortalama değerlerden 40 kilogram fazla olacağı tahmin edilmektedir.

- Temmuz, ağustos ve eylül aylarında sıcaklıklar Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, kıyı Ege ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde uzun yıllar ortalamalarından 1 ila 2 derece daha yüksek, diğer bölgelerde ortalamalardan 0.5-1 derece daha yüksek seyredecek.

- 1 Ekim 2010-30 Haziran 2011 tarihleri arasındaki 9 aylık dönemde, yağışlar normale göre yüzde 12 artarak Türkiye geneli yağış ortalaması 648 milimetre oldu.

- Aynı dönemde yağışlarda Marmara Bölgesi'nde yüzde 17, Ege Bölgesinde yüzde 9, Akdeniz Bölgesinde yüzde 15, İç Anadolu Bölgesinde yüzde 41, Karadeniz Bölgesinde yüzde 9, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 5 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 8 artış kaydedildi.

- Yağışlara paralel olarak barajlarda doluluk oranlarında yükselme oldu. İçme suyu maksatlı barajlarda doluluk oranları İstanbul'da yüzde 87.1, Ankara'da yüzde 47.5, İzmir'de yüzde 57.4 ve Bursa'da yüzde 95.4'e çıktı.

- Geçen yıl yüzde 79.3 olan enerji maksatlı barajların doluluk oranı ise yüzde 81.6 oldu.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜNÜN HAVA TAHMİNİ

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trakya kesimi çok bulutlu, bugün Edirne ve Kırklareli çevreleri ile yarın sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının kuzey kesimleri (Çatalca, Arnavutköy, Eyüp ve Sarıyer) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi parçalı bulutlu, bugün Kars ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve lokal olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.


sabah



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs