En Sıcak Konular

Gurbetçi çorba parasından kurtuldu

3 Temmuz 2011 12:32 tsi
Geçmiş yıllarda memleketine kara yolundan gelmeyi tercih eden gurbetçilerin en çok şikayetçi olduğu ''çorba parası'' adı altındaki rüşvet olayının ortadan kalktığı belirtildi.

Önceki yıllarda rüşvet ve güvensizlik nedeniyle tedirgin olarak seyahat ettikleri Bulgaristan'dan artık güvenle geçtiklerini belirten gurbetçiler, eskiden başlarına bir şey gelmesin diye konvoylar halinde geçtikleri Bulgaristan'da artık daha rahat seyahat ettiklerini, hatta eskiden rüşvetsiz geçilemeyen yollarda şimdi polislerin karşılıksız yardım dahi aldıklarını ifade ediyorlar.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçen Almanya'da yaşayan Zonguldaklı Bülent Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgar polisinin geçmiş yıllarda talep ettikleri 'çorba parası' adı altındaki rüşvetin artık olmadığını, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi.

Hollanda'dan Trabzon'a giden Orhan Keres ise, geçmiş yıllarda Bulgaristan'dan korkarak geçtikleri günlerin geride kaldığını belirterek, ''Önceki gelmelerimizde gurbetçilerle konvoy haline gelir, öyle geçerdik. Çünkü Bulgaristan'da başımıza ne hal geleceğini bilemezdik. Bulgar polisinin çorba parası için yanımızda para bulundururduk. Çok şükür bu sıkıntımız sona erdi. Artık, çorba parası istemiyorlar'' dedi.

Konyalı Ali Eral da, 20 yıla yakın kara yoluyla yaşadığı Avusturya'dan memleketine aracıyla gelip gittiğini ancak Bulgaristan'da bu kadar güvenli yolculuk yapacağının hiç aklına gelmeyeceğini belirtti.

Eral, Bulgaristan'da bir kaç yerdeki yol bozukluklarının haricinde güzel bir seyahat geçirdiklerini kaydetti.

Bulgaristan'da, son yıllarda hem gümrüklerde hem de emniyette gerçekleştirilen operasyonlar sonucu, gurbetçilerin şikayetçi olduğu pek çok konu sonlandırılmıştı.

zaman



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs