En Sıcak Konular

Çözüm Meclis'te, yurtdışında değil

3 Temmuz 2011 09:29 tsi
Çözüm Meclis'te, yurtdışında değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'teki yemin boykotunu dış dünyaya taşıması, tartışma konusu oldu.

Partinin, uluslararası örgütlere boykot gerekçelerini içeren mektup göndermesine, Başmüzakereci Egemen Bağış'tan tepki geldi. "Uluslararası örgütler mektubu anlamakta zorluk çekeceklerdir. Çünkü hiçbir çağdaş norm ve ilke, CHP'nin bugün içerisinde bulunduğu durumu açıklayamaz." diyen Devlet Bakanı Bağış, söz konusu tavrı, suçluluk psikolojisinin itirafı olarak değerlendirdi. Ülkeyi yurtdışına şikâyet etmenin yemin tavrı kadar talihsizlik olduğunu vurgularken, şu uyarıda bulundu: "Çözüm, başka diyarlarda değildir. Çözümün yeri hemen yanıbaşımızdaki TBMM'dir. Meclis çalışmaları devam edecektir."

Zaman'a konuşan Bakan Egemen Bağış, konuyla ilgili olarak, "En büyük talihsizlik ise milli iradeye komplo kurmakla yargılananları ironik ve trajik bir biçimde milli iradenin tecelli ettiği yer olan TBMM'ye sokma girişimidir." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, tutuklu vekillerin serbest bırakılmaları gerektiğini, 'şu anda herhangi bir mahkûmiyet almamalarıyla' açıklamıştı. Bağış da, "Hakkında kesin hüküm verilmeyenler masumdur, masumiyet karinesi hukukun temel ilkelerinden biridir" düşüncesinde. Ancak, 'yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi de çağdaş hukuk normlarının olmazsa olmazıdır' hatırlatmasında bulundu. Sadece CHP ve BDP'lilerin değil, MHP'li bir vekilin de aynı kapsamda olduğuna dikkat çekti. Fakat MHP'nin aynı 'boykotçu' tavrı göstermediğini hatırlattı. "Kemal Bey şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Gölgede olanın gölgesi olmazmış." eleştirisi getiren Egemen Bağış, "CHP, herhangi bir uluslararası kuruluşun Türkiye temsilcisi mi, anamuhalefet partisi mi?" sorusunu yöneltti. Başmüzakereci, bütün dünyanın gözü önünde milletvekili sıralarında oturup 'ben burada yokum' denildiğini hatırlattı. Ardından, şunları söyledi: "Böyle yapan anamuhalefet partisinin millet iradesi hakkında söyleyecekleri de 'yok' hükmündedir. Uluslararası örgütler sanırım mektubu anlamakta zorluk çekeceklerdir. Çünkü hiçbir çağdaş norm ve ilke, CHP'nin bugün içerisinde bulunduğu durumu ve hareket tarzını açıklayamaz. Asıl hakem olan millet de anlamamaktadır."

zaman



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs