En Sıcak Konular

ABD Dışişleri Bakanı Clinton Madrid'de

2 Temmuz 2011 14:51 tsi
ABD Dışişleri Bakanı Clinton Madrid'de Resmi ziyaret için İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İspanyol mevkidaşı Trinidad Jimenez ile görüştü.

Afganistan, Libya, Latin Amerika, küresel ekonomik kriz ve ikili ilişkilerin ağırlıklı olarak ele alındığı görüşmeden sonra Clinton ve Jimenez ortak basın toplantısı düzenledi.

Jimenez, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Temel hedefimiz, Libya halkını, Kaddafi rejiminin baskısından korumak ve barış içinde yaşamalarını sağlayacak meşru zemini oluşturmaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirene kadar Libya'da kalacağız" derken, Clinton da aynı görüşü paylaştığını ifade etti.

Clinton, gerek Afganistan gerekse Libya'da İspanyol askerlerinin katkıları için teşekkür ederek, İspanya'nın "güvenilir bir ortak ve değerli bir arkadaş" olduğunu söyledi.

Zapatero hükümetinin, finans sistemini ve rekabeti güçlendirmek, banka sistemini yeniden yapılandırmak için önemli adımlar attığını da belirten Clinton, Avrupa'daki siyasi liderlerin kararlılıkla ekonomik krize karşı çalıştığını, zor olan bu reformların meyvesini toplayabilmek için zamana ve sabra ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Clinton ayrıca, yaklaşık 45 yıl önce meydana gelen uçak kazası sonucu İspanya'nın güneyindeki Palomares yakınında oluşan radyoaktif kirliliğin giderilmesi hedefiyle ortak çözüm bulunması için Amerikalı bir ekibin İspanya'ya geleceğini açıkladı.

1966 yılında ABD'ye ait, nükleer silah taşıyan B-52 bombardıman uçağı ile yakıt ikmal uçağı havada çarpışmış, uçaklardan birisi denize birisi karaya düşmüş, 7 kişinin öldüğü kazada nükleer bombalar patlamamış ancak etrafa radyoaktif madde yayılmıştı.

Clinton, Madrid temasları çerçevesinde Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, Kral Juan Carlos ve ana muhalefetteki Halk Partisi'nin lideri Mariano Rajoy'la da görüşecek ve bu akşam Washington'a hareket edecek.

Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs