En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, azınlık temsilcileriyle görüştü

2 Temmuz 2011 12:57 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal'in (SE) dün 2'inci oturumda yaptığı konuşmanın ardından bugün sabah Selanik ve Batı Trakya'yı ziyaret ediyor.

 SE'in bugün yapılan son oturumuna ise başkan yardımcıları Osman Korutürk ve Umut Oran katılıyor.

Kılıçdaroğlu, Batı Trakya ziyareti öncesi dün iktidar PASOK Partisi İskeçe milletvekili Çetin Mandacı'dan Türk Azınlığın genel durumuna ilişkin bilgi aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bugün Selanik ve Batı Trakya'yı ziyaret edecek. Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, Batı Trakya'da Türk Azınlık'la buluşacak. İskeçe Türk Birliği ziyaretinin ardından İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ile biraraya gelecek. Daha sonra ise merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga'nın mezarını ziyaret edecek.

Ardından Gümülcine şehrine geçecek olan Kılıçdaroğlu, önce önemli belediyelerden Yassıköy'de Belediye Başkanı İsmet Kadı ile buluşacak. Hemen ardından CHP lideri, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu'na geçecek. Kılıçdaroğlu, Azınlığın karar alma organı "Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu" üyeleriyle de bir görüşme yapacak. Daha sonra Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i ziyaretinin ardından Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni ve son olarak da Dostluk ve Eşitlik Partisi ile partinin kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet'in kabrini ziyaret edecek.

Akşam onuruna verilecek olan yemeğin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, İpsal'a hudut kapısı üzerinden Türkiye'ye dönecek.

KORUTÜRK, KIBRIS SORUNU GÜNDEME GETİRİLİNCE UYARDI

Sosyalist Enternasyonal'in bugün devam eden 3'üncü oturumunda bir konuşma yapan Rum EDEK Partisi temsilcisi Nikos Hacistefanu, Türkiye'nin Akkuyu'ya yapmayı planladığı Nükleer Santral'e karşı olduklarını söyledi. Hacistefanu, Kıbrıs sorununa ilişkin kısa bir değerlendirmede de bulundu. Konuşmasının ardından Sosyalist Enternasyonal'in Başkanı Yorgo Papandreu'dan söz alan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Korutürk, Hacistefanu'nun Kıbrıs sorununa ilişkin görüş belirtme yerinin burası olmadığını söyledi.

(CİHAN)

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs