En Sıcak Konular

Bu mekanizma artık bitti!

0 0 0000 00:00 tsi
Bu mekanizma artık bitti! Emekli Orgeneral Edip Başer, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevini haziranda bırakmaya hazırlanıyor. Başer "Bir kapı kaldı, onu da açtıktan sonra ayrılıyorum" dedi..

Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, "Bu mekanizma artık bitti" sözleriyle Ankara-Washington hattında PKK konusundaki en üst düzey mekanizmanın iflas ettiği sinyalini verdi. Başer'in Haziran'da görevi bırakması, Irak savaşından bu yana terörle mücadele konusunda Washington ve Ankara arasında yaşanan hayal kırıklıklarının en son halkası olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılırken 2002'de Yüksek Askeri Şura kararıyla emekliye sevk edilmesi kadar AK Parti'nin geçmişte milletvekili adaylığı önermesi ve Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'ni üstlenmesi de sürekli tartışma konusu olan Başer, 9 aydır yürüttüğü görevi için, "Artık bu mekanizma bitti" dedi. Başer, ayrılma kararını SABAH'a açıkladı. Geçen yıl Eylül ayında üstlendiği görevi sırasında yapılanların tümünün kamuoyuna açıklanmadığını, sürekli olumsuz eleştiriler yöneltildiğini vurgulayan Başer, üzülmesine karşın eleştirileri hoşgörüyle karşıladığını belirterek şöyle devam etti:

ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
"Tabii bizim elimize silah alıp terörist avına çıkmamız söz konusu değil. Bizim görevimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet gibi devletin kurumlarını saf dışı bırakmak değil, onlara kapılar açmaktı. Açtığımız kapılar sayesinde ilgili kurumlar önemli işler yaptı. Ama açılan bir kapı yeni bir kapının açılmasını gerektiriyor. Şimdi bizim açmamız gereken bir kapı daha kaldı. Ben görevimi en geç bir ay içinde, haziran ayında bırakıyorum. Bu kapı da açıldıktan sonra bir mekanizmaya ihtiyaç yok."

Sabah



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs