En Sıcak Konular

BDP'li vekilden canlı bombaya övgü

2 Temmuz 2011 09:58 tsi
BDP İstanbul Milletvekili Tuncel, 1996'da Tunceli'de 8 askerin şehit olduğu ilk intihar eylemini yapan canlı bombanın anma törenine katıldı. Tuncel, "Onun mücadelesi bizim mücadelemiz" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 1996'da Tunceli kent merkezinde bayrak töreni yapan askerlerin arasında vücuduna sardığı bombaları patlatıp 8 askeri şehit eden ve 29 askeri yaralayan PKK'lı terörist Zeynep Kınacı'nın anma törenine katıldı. Canlı bombaya övgüler yağdırıp "şehit" diye hitap eden Tuncel, "O'nun mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görmeliyiz. Bugün rahat siyaset yapmamızı 30 yılda hayatını kaybeden 18 bin gerillaya borçluyuz" dedi. Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği önünde Diyarbakır Kent Kadın Meclisi tarafından düzenlenen PKK'lı "Zilan" kod adlı Zeynep Kınacı'yı anma etkinliğine İstanbul'dan bağımsız seçildikten sonra BDP'ye katılan milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Etkinlikte, sahnenin arkasına, 30 Haziran 1996'da Tunceli Cumhuriyet Meydanı'nda bayrak töreni yapan askerlerin arasına hamile kılığında girerek vücuduna sardığı bombaları patlatarak 8 askeri şehit eden, 29 askeri de yaralayan PKK'lı Zeynep Kınacı ile çatışmalarda ölen PKK'lı kadınların fotoğrafları asıldı.


'ONLARA BORÇLUYUZ'

Kanlı eylemin 15'inci yıldönümünde düzenlenen törende platforma çıkarak konuşma yapan Tuncel, PKK'lı Zeynep Kınacı'nın, Kürt ve kadın özgürlük hareketi açısından önemli isimlerden biri olduğunu savundu. Tuncel, Kınacı'dan "şehit" diye bahsettiği konuşmasında, "Zilan yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır. Sadece Zilan değil, Kürt özgürlük tarihine baktığımızda binlerce şehidimiz var. 18 bin gerilla bu 30 yıllık mücadelede yaşamını yitirmiştir. Bunların arasında binlerce kadın arkadaşımız var. Bizim bugün rahat siyaset yapmamızı, bu kadar rahat konuşmamızı bu mücadeleye ve bu arkadaşlarımıza borçluyuz. 30 yılda çok büyük emekler ve çok büyük bedeller verildi" dedi.

ÖRNEK GÖSTERDİ

Terörist Kınacı'yı eyleminden dolayı öven Sebahat Tuncel, "Biz kadınlar ne zaman kendimizi sevmeye başlarsak, birbirimizi seversek iste o zaman bu erkek egemen sınıfına karşı çok daha güçlü ve söz sahibi oluruz. O zaman biz şehitlerimizi anarken sadece onların önünde saygı ile eğilmek değil, onların yaşam idollerini kendimize yaşam idolü olarak görmeliyiz" ifadelerini kullandı.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs