En Sıcak Konular

Çiçek'ten CHP'ye ilginç hatırlatma!

1 Temmuz 2011 20:14 tsi
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu söyledi.

Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Çiçek, "Hiç şüphesiz Meclis'te temsil edilen her partinin ayrı ayrı sorumluluğu vardır. Ancak özellikle CHP'ye; anamuhalefet olduğu ve her defasında Cumhuriyeti kuran parti olduklarını söyledikleri için özel bir sorumluk düşüyor. Burada bir vicdan muhasebesi yaparak yeni bir başlangıç yapmaları gerekir. BDP grubu açısından da düşüncem budur." dedi.

AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı için aday gösterilen Cemil Çiçek, bugün resmen adaylık başvurusunda bulundu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, eskiAK PartiGrup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli ile birlikte Meclis'e gelen Çiçek, adaylık dilekçesini Meclis Genel Sekreterliği'ne verdi. Ardından bir açıklama yapan Çiçek, usül gereği başvurusunu yaptığını söyledi.

Türkiye'nin 12 Haziran'da 16. kez sandık başına gittiğini hatırlatan Çiçek, Uzun bir seçim kampanyası döneminde her parti vatandaşa ne vaat ediyorsa, gelecek için ne tasavvur ediyorsa birbirleri ile ilgili de söylenmesi gerekenleri söyledi. Seçimler öncesi demokrasinin geldiği noktayı göstermesi bakımından güzel bir sınav verdi Türkiye. Dış basında da bunu gördük. Vatandaş bunun ardından kararını verdi. 'Ben söyleyeceğimi söyledim. Seçtiklerim gitsinler Meclis'te beni temsil etsinler' dedi. Dolayısıyla öncelik, milletimizin işlerini görmek, sorunlarını birer birer çözmektir. Esasen millet adına iş yapan, onların hakkını hukukunu temsil eden insanlarız. Öncelikle halkın sesine kulak vermemiz gerekir." diye konuştu.

GÜZEL BİR AÇILIŞ OLMADI

"Güzel bir seçim yaptık ama maalesef güzel bir açılış töreni yapamadık." diyen Çiçek, "Bundan dolayı milletimizi üzdük, bizim milletimizi üzmeye hakkımız yok. Ona hizmet borcumuz var. Çünkü o bizi buralara iş yapın diye gönderdi. Ama biz iş yapmak yerine bu üzüntü verici tabloya sebep olduk. Meclis'in üzerinden 91 sene geçti. Bu Meclis Kurtuluş Savaşı'nda Polatlı'dan top seslerinin duyulduğu yıllarda bile çalışmalarını sekteye uğratmadı. Ama maalesef bu sevinçli tabloyu ortaya koyma yerine 91 yıl sonra yaşanmaması gereken bir tablo yaşadık. Demek ki bu bir tecrübe oldu. Hoş olmasa da bunu değerlendirmek gerekir."

"SORUNLAR VAR ÇÖZÜM ZEMİNİ MECLİS"

Çiçek, soruların çözüm yerinin Meclis olduğuna işaret ederek, "Her ülkenin çok sorunu var. İleri demokrasinin olduğu ülkelerde çağdaş ülkelerde insanlar sorunlarını vuruşarak değil, anlaşarak çözüyor." tespitini yapan Çiçek, "Şimdi bize de düşen sorunlarımızı vuruşarak değil konuşarak, anlaşarak çözmektir. Bu meselelerin konuşulacağı en doğru ve meşru zemin Meclis'tir. Dolayısıyla kimin ne düşüncesi varsa milletimize hizmet yoluna ortaya koyacağı nesi varsa bunların konuşulacağı, tartışılacağı ve müzakere edileceği yer TBMM'dir. Aksi takdirde Meclis'in itibarına gölge düşürmüş, seçimleri de anlamsız hale getirmiş oluruz. Pazartesi gününden itibaren yeni bir sayfa açmaya ihtiyacımız var. Konuları burada konuşmalı tartışmalı ve bura karar bağlamalıyız." ifadelerini kullandı.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Meclis Başkanlığı seçiminin yapılacağı pazartesi gününden itibaren yeni bir başlangıç için muhalefete seslenen Çiçek şunları söyledi: "Hiç şüphesiz Meclis'te temsil edilen her partinin ayrı ayrı sorumluluğu vardır. Ancak özellikleCHPanamuhalefet olduğu için kendilerinin her defasında Cumhuriyeti kuran parti olduklarını söyledikleri için özel bir sorumlukları var. Burada bir vicdan muhasebesi yaparak yeni bir başlangıç yapmaları gerekir. Uygar toplumlarda parlamentolar sorunların kaynağı değil çözüm yeridir. Burayı merkez haline getirmemiz gerekir. Hepimizin yapıcı bir işbirliği yaparak demokrasinin fazileti için başka ülkelerden örnekler vermek yerine yeni misaller örnekler ortaya koymak suretiyle yeni nesillere güzel örnekler ortaya koyabiliriz. Yeni bir sayfa açılması için hepimize sorumluluklar düşüyor."

cihan



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs