En Sıcak Konular

Özdalga: Ergenekon sanıkları CHP'nin ayağına dolaştı

1 Temmuz 2011 19:59 tsi
AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Ergenekon sanıkların Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin ayağına dolandığını iddia etti.

12 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 55,8 oranında destek veren Polatlılara teşekkür etmek için ilçeye gelen Haluk Özdalga, MKY üyesi Sema Özdemir ve beraberindekilerle AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Bir hukukçu CHP'li milletvekilinin, 'Biz yemin etmeden de görev yapabiliriz, söz alabiliriz, oy verebiliriz' dediğini aktaran Özdalga, "Tabi bunun hukuken anlamsız ve saçma bir yorum olmasının dışında, siyaseten de gayri ciddi bir tavır. Kardeşim senin meselen o yeminle mi? Sen Meclis çalışmalarına katılmayacağım demedin mi? Onun için yemin etmedin mi? Galiba bu Ergenekon adayları CHP'nin ayağına dolandı. Şimdi bu ayağına dolanan ipten nasıl kurtulurum diye çırpınıp duruyor. Hâlbuki bu kadar karışık formüller, karışık yöntemler bulmalarına hiç gerek yok. Buyursunlar gelsinler, bir cümlelik yemini etsinler görevlerine başlasınlar. Bu kadar basit bu iş." diye konuştu.

"CHP SİYASİ ANLAMDA İÇ TUTARLIĞI OLMAYAN BİR PARTİ"

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, CHP'nin siyasi anlamda iç tutarlığı olmayan bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Özdalga, "Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra pek çok konuda vahim hatalar yaptı. Yaptığı vahim hatalardan bir tanesi bir siyasi partinin içinde bir arada bulunması uygun olmayacak kadar, birbirine siyasi anlamda benzemeyen ve birbiri ile çatışan, çelişen kişileri ve grupları bir araya topladı. Bunun da bedelini CHP bir şekilde ödeyecek. Ama kongreler, kurultaylar nasıl olur bilemeyiz? Ama CHP şu anda siyasi anlamda iç tutarlılığı olmayan bir parti." dedi.

"YENİ ANAYASA İÇİN BİR MUHALEFET PARTİSİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Yeni anayasa değişikliği konusunda en az bir muhalefet partisi ile işbirliği yapmaları gerektiğini belirten Özdalga şöyle konuştu: "Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bize çok güçlü bir destek verdi. Fakat biliyorsunuz tek başımıza anayasayı yapacak sayıyı bize vermedi. Dolayısıyla muhalefet partilerinden en az bir tanesi ile işbirliği yapmamız gerekiyor. 1980 askeri ihtilalinin hazırladığı darbe anayasasını topyekün yenilemek için AK Parti çok samimi ve kararlı bir şekilde çalışacaktır. Ama muhalefet partilerinden en azından bir tanesinden de aynı açıklıkta ve samimiyette yepyeni bir anayasanın yapılması için destek gelmesini bekliyor. Bunu hep beraber göreceğiz. Kim bu konuda gerçekten irade sahibi, kim bu konuda gerçekten samimi bir şekilde yeni bir anayasa yapılmasını istiyor Türkiye'de."

Haluk Özdalga daha sonra AK Parti'ye katılan Sazlar köyü Muhtarı Recai Kula'nın rozetini taktı.

Özdalga partililer ile birlikte köyleri ziyaret ettikten sonra Polatlı'dan ayrıldı.

cihan


 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs