En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Polisin imajı derinlik kazandı'

1 Temmuz 2011 16:50 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün polisin çok değiştiğini ve imajının da çok derinlik ve kalite kazandığını gördüklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de artık polisin kısıtlamanın, yasaklamanın, sınırlamanın bir adı olarak değil; hukukun teminatı olarak ortaya çıktığını belirtti.

Polis Akademisi Güvenlik Birimleri'nin mezuniyet töreni akademinin stadında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile mezun olan öğrencilerin aileleri ve vatandaşları katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi anons edildiğinde törene katılan vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Başbakan Erdoğan, toplumda polis denildiğinde sadece üniforma, silah, cop, biber gazı gibi kavramların ortaya çıktığını kaydetti.

Medyanın da yanlış yönlendirmeleriyle güvenlik kavramının çok farklı bir imajla topluma sunulduğunu anlatan Erdoğan, elbette geçmişte yaşanan acılı tecrübelerin de bulunduğunu vurguladı.

Bugün polisin çok ama çok değiştiğini ve imajının da çok derinlik ve kalite kazandığını gördüklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye'de artık polisin kısıtlamanın, yasaklamanın, sınırlamanın bir adı olarak değil; hukukun teminatı olarak ortaya çıktığını belirtti.

Erdoğan, Polis Akademisi'nde Kürt sorunu başta olmak üzere her konunun kapalı olarak değil açık bir şekilde konuşulduğunu ifade etti.

Devleti değil, milleti, bireyi hak ve özgürlükleri muhafaza eden bir yapı olarak polisin yer aldığının altını çizen Erdoğan, demokrasi ve özgürlüğün güvenlik için heba edilmediğini söyledi. Sanal korkularla özgürlüklerin kısıtlanmadığını anlatan Erdoğan, fikir, görüş, düşüncelerin potansiyel tehlike olarak değerlendirilmediğini vurguladı. İşkenceye sıfır toleransla işkenceye müsamaha gösterilmediğini kaydeden Erdoğan, demokrasi ve evrensel hukuk çerçevesinde terörle mücadele edildiğini belirtti.

Bugün umudun temellerinin atıldığını dile getiren Erdoğan, gelecek adına, aydınlık Türkiye adına çok büyük bir gurur ve heyecanı yaşadıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Osman Güneş ise özgürlüklerin olmadığı bir yerde güvenliğin bir anlamı kalmayacağına inandıklarını söyledi. Özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek görev yaptıklarını anlatan Güneş, insan hakları ve hukuka saygı, vatandaş memnuniyetinin her şeyden önce eğitimle ilgili olduğunu ifade etti. Güneş, bu nedenle personelin en az yarısını her yıl eğitimden geçirdiklerini belirtti.

Mezun olan genç komiser yardımcılarına seslenen Güneş, "Güler yüzü, şefkati, her ne şart altında olursa olsun milletinize hizmeti kendinize şiar edinmelisiniz. " dedi.

Konuşmaların ardından okulu ilk 10 dereceyle bitirenlere Cumhurbaşkanı Gül ve Erdoğan başta olmak üzere protokol tarafından diplomaları verildi.

cha



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs