En Sıcak Konular

Gürcistan'a kimlikle geçiş başlıyor

1 Temmuz 2011 16:46 tsi
Türkiye ile Gürcistan arasında pasaporta gerek kalmadan, yalnız kimlik kartıyla geçiş yakın bir zamanda başlayacak.

 Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, kimlik kartlarıyla geçişlere yakın bir zamanda başlanacağını belirterek, "Bu, Dışişler Bakanlığımız nezdinde takip edilen bir konu. Bunun altyapı protokolleri bitmek üzere. Protokoller ve tutanaklar imzalandığında karşılıklı geçişler başlayacaktır. Bilgisayar altyapılarında Gürcü alfabesinden kaynaklanan bazı sorunlar var. Bunlar da çözüldükten sonra her iki ülke vatandaşları kimlik kartlarıyla geçiş yapabilecekler. " dedi.

Yılda iki kez mutad olarak yapılan Türkiye-Gürcistan hudut komiserleri görüşmelerinin ikincisi, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da yapıldı. Türkiye adına görüşmelere katılmak üzere Gürcü tarafının Sarpi Sınır Kapısı'na giden Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve beraberindeki heyeti, Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze ile Gürcü heyeti karşıladı. Buradan, karayoluyla Batum'a giden her iki ülkenin heyetleri, Sheraton Otel'de yaklaşık bir saat süren toplantı gerçekleştirdiler. Basın kapalı olarak gerçekleştirilen sınır görüşmelerinin sonunda iki ülke heyetleri basına bilgi verdiler.

Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze, "Sınır görüşmeleri çok başarılı bir şekilde geçti. Çünkü her iki ülkeyi ilgilendiren konularla ilgili görüşmeler yaptık. Bizim iki ülke arasındaki ilişkilerimiz çok önemlidir ve iki ülke arasındaki ilişkilerimiz örnek ilişkilerdir. Bu ilişkilerimizde özel katkının Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nundur. Bizim bölgemizde, bizim ülkemiz için destekleri için Sayın Valiye çok teşekkürlerimi sunmak istiyorum. " diye konuştu.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ise "Türkiye sınır makamı olmamız hasabiyle mutada sınır görüşmelerimizi, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da yaptık. Şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim, Acara Özerk Cumhuriyeti ile Batum bölgesi ile Artvin Valiliği olarak herhangi bir kayda değer sınır olayımız yoktur. Sağolsunlar Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Levan Varshalomidze olsun, Başbakan Yardımcıları ile diğer yetkililer olsun, sınır olaylarına çok duyarlılar. Herhangi bir sorun çıktığında karşılıklı iletişimle resmi görüşmeye bile gerek kalmadan kısa sürede çözüyoruz. " ifadelerine yer verdi.

Kimlik kartlarıyla geçişlerin yakın bir zamanda başlayacağını anlatan Yemlihalıoğlu, "Bu konu bizim Dışişler Bakanlığımız nezdinde takip edilen bir konudur. Bunun altyapı protokolleri bitmek üzeredir. Protokoller ve tutanaklar imzalandığında ben birkaç gün diyemiyorum ama çok uzun olmayacak bir süre içerisinde karşılıklı geçişler başlayacaktır. Bilgisayaralt yapılarında Gürcü alfabesinden kaynaklanan bazı sorunlar da var. Bunlar da çözüldükten sonra iki ülke vatandaşları kimlik kartlarıyla geçiş yapabilecekler. " açıklamasında bulundu. Toplantının ardından Türk heyetine, Batum'un doğal güzellikleri gezdirilerek yemek ikram edildi.

cha



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs