En Sıcak Konular

Madımak’ta 'isim' tartışması

1 Temmuz 2011 16:35 tsi
Kamulaştırıldıktan sonra bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli içinde oluşturulan anı köşesi tartışma konusu oldu.

Anı köşesinde otel içinde hayatını kaybeden 37 kişiyle birlikte olayı çıkardığı iddia edilen kişilerin de isimlerinin yazılmasına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım tepki gösterdi.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal Kültür Etkinliği sırasında çıkan olaylarda aralarında otel çalışanı, bir turist ve otelin dışında 2 kişi olmak üzere toplam 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın 18. yıldönümü öncesi gözler yarın yapılacak anma etkinliklerine çevrildi. Kamulaştırıldıktan sonra bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli, ziyaretçi akınına uğruyor. Vali Ali Kolat tarafından dün tanıtım toplantısı yapılan otelin yeni halini görmek için çok sayıda kişi ziyarete geldi.

Otelin bilim ve kültür merkezi yapılmasına karşı çıkan ve müze olması gerektiği yönünde ısrarlarını sürdüren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım, otelin zemin katında oluşturulan anı köşesine otel dışında ölenlerin isimlerinin yazılmasını eleştirdi.

Anı köşesindeki isimleri tek tek okuyan Yıldırım, olaylarla hiç ilgisi olmadığı halde otel içinde ölen Hollandalı turisti ve otel çalışanını başlarının üzerinde tuttuklarını söyledi. Ancak saldırgan grupta olduğunu iddia ettiği Ahmet Alan ve Hakan Türkgil’in isimlerinin de yer anı köşesinde yer almasına karşı olduklarını ifade eden Yıldırım, burasının yeniden düzenlenerek bu isimlerin kaldırılmasını talep etti.

Kendilerinin merkezi geziyor olmasının burasının bilim ve kültür merkezi şeklinde düzenlenmesini kabul ettikleri anlamına gelmediğini belirten Yıldırım, “Anma etkinliği öncesi bilgi sahibi olmak için buradayız.” dedi.

Cihan



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs