En Sıcak Konular

MHP: CHP'nin yaptığı millet iradesini hor görmektir

1 Temmuz 2011 16:00 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, CHP milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesini eleştirdi.

Yalçın, "CHP'nin yaptığı, kendisine verilmiş 11 milyon oyu hiçe saymak, onu beğenmemek veya o millet iradesini hor görmek anlamına gelir. " dedi.

Yalçın, partisinin Gaziantep İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yalçın, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yemin krizi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yalçın, Bdp'nin tavrına vurgu yaparak, "Bdp'li vekillerin terörden beslenen kaynaklı hareket ettiklerini biliyoruz. Onların boykot süreci bir milletvekilinin, milletvekilliğinini düşürülmesi ve Diyarbakır'da yerine bir AK Parti adayının milletvekili seçilmesiyle başladı. Ancak, mesele sadece bu şahsiyetin milletvekilliğinin düşürülmesi olmayıp, diğer 5 milletvekilinin de tahliyesini arzu ediyor. Onları olaya bakışı daha ziyade meclis tabanını veya Parlamento zeminini bir kargaşaya sevk etmek suretiyle tıpkı seçim sürecinde elde ettikleri gibi bazı faydalar elde etmek, bazı menzilleri açmaktır. Hatırlayınız, daha önce veto edilen Bdp'li adaylar, bilahare Ysk'nın aldığı kararla geri adım atmış ve adaylıkları kabul görmüştü. Bu tip çıkışlarla belirle mesafeleri aldıklarını zanneden Bdp kökenli vekiller aynı taktiğe şuan mecliste başvuruyorlar. " şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'DA TOPLANMALARI BİRŞEY İFADE ETMEZ"

Bdp'lilerin Diyarbakır'da toplanmasının bir şey ifade etmeyeceğini dile getiren Yalçın, "Bu ülkenin başkenti Ankara'dır. Parlamentonun olduğu mekan bu ülkenin başkentindedir. Dolayısıyla halkın iradesiyle seçilmiş kim olursa olsun bütün vekillerin Ankara'da TBMM'de toplanması gerekir.

Meselelerin çözüm yerinin Parlamento olduğunu bir defa daha gösterme gereği hissettik. Çünkü bu milletvekillerini ve partilerini Ankara'ya gönderirken çözüm mekanının yüce meclis olduğunun bilinciyle gönderiyorlar. O halde partiler ve adaylar da aynı şuurla hareket etmek zorundalar. " diye konuştu. CHP'nin meclise gelip yemin etmemesinin de kabule dilebilir bir davranış şekli olmadığının altını çizen Yalçın, "Siyaseten yanlış. Kendisine verilmiş 11 milyon oyu hiçe saymak, onu beğenmemek, veya o millet iradesini hor görmek anlamına gelir. Bunlar yerine MHP'nin yaptığı gibi muhalefette olmamıza rağmen, herhangi bir kutuplaşmaya, herhangi bir lüzumsuz çekişmeye meydan vermeksizin MHP Meclis'e katılmış, tam kadro yeminini yerine getirmiş, bundan sonraki süreçte de siyasi mücadelesini devam ettireceğini açıklamıştır. Olması gereken budur. Gerek CHP, gerekse Bdp kökenli milletvekillerinin davranış biçimi bir şey ifade etmez. Meclisi tıkayacakları kanaatinde de değiliz. Önümüzdeki hafta sizlerin de bildiği gibi, meclis başkanlığı seçim süreci başlayacak. Bu süreçle birlikte zannediyorum yemin krizi aşılır. Öyle umut ediyoruz. Ama biz parti olarak böyle bir olayın içerisinde olmayacağız. " ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs