En Sıcak Konular

İngiltere'yi protesto bugün de sürdü

1 Temmuz 2011 14:13 tsi
İstanbul'daki İngiliz başkonsolosluğu önünde bugün Raid Salah'ın serbest bırakılması için protesto düzenlendi.

Konferans için gittiği İngiltere'de bir süredir tutuklu bulunan Raid Salah için düzenlenen protesto, saat 11'debir basın açıklaması ile başladı.

Bu hukuksuz uygulamanın İngiltere'nin sömürge dönemi politikalarını hatırlattığını içeren basın açıklamasında, İngiltere tarihinin bu tarz hukuksuzluklarla dolu olduğu, ancak ne İngiltere'nin ne Amerika'nin ne de İsrail'in bu tutumlarının direnişçilere boyun eğdiremeyeceği vurgulandı.

İngiltere'nin daha önce de bu tarz hukuksuz uygulamalar yaptığı, Filistin direnişçilerinden İzzettin El Kassam'ın yine aynı hukuk tanımayan tutumla öldürüldüğü söylenerek; "Direnişçilerin asla teslim alınamayacağı. öldürülseler dahi bu zulme boyun eğmeyecekleri" dile getirildi.

 

Protestoya halkın yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşu da katıldı. Basın açıklamasının ardından konuşma yapan ÖzgürDer Genel Sekreteri Musa Özer, bu hukuksuz uygulamanın siyonizmin en büyük delili olduğunu ifade etti.

"Raid Salah'ın tutuklanması, emperyalizm ile siyonizmin birbiri ile ilişki içinde olduğunun en açık delilidir. Raid Salah kimdir? Filistin direnişinin sembolüdür. İngiltere'ye İngiliz kamuoyunu bilgilendirmek, konferans vermek için gitmiştir. Emperyalist ve Siyonist güçler bundan dahi korkuyor ki onu tutukluyor. Biz Türkiye'de yaşayan Filistin dostları olarak bu direnişe destek veriyor ve Salah'in derhal bırakılmasını istiyoruz" dedi.

 

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) Başkanı Füsun Bandır ise bu hukuksuz ve zalim tutumun ilk kez yaşanmadığını hatırlatarak Filistin halkının ve direnişçilerinin benzer bir tabloyla yaklaşık 100 senedir karşılaştığını, zulme karşı direndiğini kaydetti.

Başta İngiltere olmak üzere, zulme ve hukuksuz eylemlere destek veren tüm devletleri 'Terörist Devletler' olarak nitelendiren Bandır, "Evet bunlar terörist devletlerdir, ancak şunu bilsinler ki uzun süre yaşayamayacaklar. Bir yerde zulüm, işgal ne kadar çoksa direniş de o kadar güçlüdür. Bugün Raid Salah tutuklanmış olabilir, ancak daha yüzlerce Raid Salah'lar, Ahmed Yasin'ler vardır, ve her zaman direneceklerdir. Bu tutuklama Mavi Marmara'ya yapılan saldırının bir eşidir, yenisidir, İkinci Özgürlük Filosu'nun önünü kesmeyi amaçlayan çirkin bir saldırıdır. İngiltere'yi kınıyor ve Raid Salah'ın bir an önce özgür bırakılması için haykırıyoruz" diye konuştu.

 

Gösteriler devam ederken bir vatandaş, "neden ABD protesto edilmiyor, herşeyi karıştıran onlar, Amerika'yı protesto edin, Kahrolsun Amerika" diye slogan attı.

 

'Bu hain saldırılar devam ederse bugün Arap dünyasında yaşananların bir süre sonra Batı'da da yaşanacağını söyleyen basın açıklamasında, direnişin her yerde artarak devam edeceği, direnişçilerin Londra Paris gibi Avrupa'nın büyük başkentlerini Tahrir meydanına dönüştüreceği' dile getirildi.

 

Protesto, konuşmaların bitiminde yarım saat süren bir oturma eyleminin ardından sona erdi.
 

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,980 µs