En Sıcak Konular

Libya'da flaş gelişme

1 Temmuz 2011 14:12 tsi
İşte dakika dakika Libya'da yaşananlar...

MUHALİFLER, KADDAFİ GİDERSE ÇATIŞMALARI DURDURMAYA HAZIR

Libyalı muhalifler, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da devam etmekte olan 17. Afrika Birliği zirvesinde Muammer Kaddafi çekilirse çarpışmaları durduracaklarını bildirdiler.

Muhaliflerin siyasi organı Ulusal Geçiş Konseyi'nin (UGK) Fransa koordinatörü Mansur Seyfül Nasır, "Kaddafi'nin çekildiğini görürsek, çatışmaları durdurmaya ve Kaddafi'nin etrafındaki kardeşlerimizle görüşmeye hazırız. Hep görüşmelerden bahsediliyor, ama savaştan konuşulmuyor. Askerlerimiz her tarafta ilerliyor" diye konuştu. Trablus'a alma fikrini gözardı etmeyen ve her türlü çekilmeyi reddeden Seyfül Nasır, "Trablus'u kuşatmak için askeri operasyonlar devam eder ve ilerleme sağlanırsa, Kaddafi gitmeyi kabul edecektir. Kaddafi tecrit edilmiş durumda, sığınağında, hiçbir yere hareket edemiyor. Bu hayat değil" dedi. Libyalı muhalif yetkili, siyasi ve askeri bir çözüme hazır olduklarını belirterek, her şeyden önce Kaddafi'nin gitmesinin gerektiğinin altını çizdi. Ekvator Ginesi'nde toplanan Afrika Birliği üyesi ülkelerin devlet başkanları, dün iki saati aşkın kapalı kapılar ardında yaptıkları toplantıda Libya ile ilgili ortak bir tutum belirleyemediler. Devlet başkanlarının Libya ile ilgili toplantısı bugün de sürüyor.
FRANSA'NIN LİBYALI MUHALİFLERE SİLAH YARDIMI

DIŞİŞLERİ BAKANI JUPPE: "SİLAHLAR SADECE SAVUNMA SİLAHI"

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libyalı muhaliflere verilen silahların "sadece savunma silahları" olduğunu, bu işlemin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olduğunu belirtti.

Alain Juppe, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, "Bu, Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali değildir. Halk Kaddafi güçlerinin saldırılarına maruz kalmıştır ve son derece tehlikeli bir durumdadırlar, bundan dolayı paraşütle ilaç, gıda ve 1973 sayılı karara uygun olarak savunma silahları verilmiştir" dedi. Alain Juppe resmi ziyaret için bulunduğu Moskova'da da, bu silah yardımına Rusya'nın yaptığı eleştirilerle ilgili soruya verdiği cevapta, "tam olarak BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde hareket ettiklerini, NATO'ya ve Güvenlik Konseyi'ne bilgi verdiklerini" belirtti. Juppe, "Rusya ile bu konuda görüş ayrılıkları bulunduğunu, ancak bu durumun birlikte çalışmalarına engel teşkil etmediğini" söyledi.
AYŞE KADDAFİ AÇIKLADI

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi, Libya yönetimi ve muhalifler arasında "dolaylı ve doğrudan görüşmelerin yapıldığını" belirtti.

Ayşe Kaddafi, France 2 televizyonuna Trablus'ta dün akşam verdiği ve televizyon tarafından bu akşam yayımlanan mülakatında, "doğrudan ve dolaylı yollardan şu anda görüşmelerin yapıldığını, Libyalıların kanının akmasını durdurmak için çalıştıklarını, bunun için de silahlı isyancılarla ittifak etmeye hazır olduklarını" söyledi.

Kaddafi, çatışmaların ailesini "birbirine kenetlediğini" belirterek, her türlü "bölünme" ve "anlaşmazlığı" yalanladı.

Babası Muammer Kaddafi'nin iktidarı bırakma olasılığı konusundaki bir soruya doğrudan cevap vermeyen Ayşe Kaddafi, babasının Libya halkı için bir "rehber, bir sembol" olduğunu belirtti.

Ayşe Kaddafi, NATO müdahalesini de kınadı. (AA) 

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs