En Sıcak Konular

''Boykot utanç verici''

1 Temmuz 2011 13:32 tsi
''Boykot utanç verici''

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sürdürdüğü yemin etmeme boykotuna parti içinden de tepki geldi.

CHP'de 15 yıl boyunca MYK üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı yapan eski Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, Meclis'i partisi olan CHP'nin halkın Meclis'ine girip yemin etmemesinin utanç verici olduğunu söyledi. CHP'nin bu tutumundan dolayı sokağa çıkamaz hale geldiğini belirten Yerlikaya, "CHP bu tür boykotçu davranışlarda bulunanlara 'yanlış yaptın' diyen bir partidir. Ama buna alet olmasını son derece utanç verici buluyorum. Yıllarını bu partiye vermiş birçok insan gibi benim de içim sızlıyor." dedi.

CHP'li milletvekillerinin Genel Kurul'a girdiği halde yemin etmemesine parti içinden de tepkiler gelmeye başladı. Partide 2 dönem milletvekilliği ve MYK üyeliği yapan Sinan Yerlikaya, CHP'nin bu kararla telafi zor yanlış bir yola sevk edildiğini vurguladı. Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğluve kurmaylarına ağır eleştirilerde bulunan Yerlikaya Atatürk'ün "Egemenli kayıtsız şartsız milletindir." sözünü hatırlattı.

Yerlikaya, "Bu Meclis sadece Erdoğan'ın ya da başkasının Meclis'i değildir. Hepimizin milli iradenin meclisidir. Milletvekilleri orada halk adına yasalar çıkartır. Şimdi ülkede sıkıntılar, yanlışlar var. Ama bunların düzeltileceği yer Meclis'tir. Meclis'e girmek onu çalıştırmazsınız, kanunlar aldırmazsanız. Ya da kendi tasarılarınızı planlarını orada tartışmaya açmazsanız nasıl çalacak bu Meclis?" diye sordu.

"CHP MHP KADAR OLAMADI"

Sorunların çözüm yerinin TBMM zemini olduğuna işaret etti. Halkın iradesinin boykot edilemeyeceğine dikkat çeken Yerlikaya, "Sayın Başbakan'a 'evet desin gireriz' diyorlar. Başbakan kral değil, padişah değil. Orası Meclis, gelirsiniz, grubunuzu kurarsınız talepleriniz kabul edilir, edilmez o ayrı bir olay ama her şeyi Başbakan'a havale etmenin ve ondan çözüm beklemenin ne gereği var? Hatta Başbakan, yapmıyor bile olsa halkın Meclis'ini nasıl boykot edersiniz?CHP yanlış yapmıştır." diye konuştu.

Yerlikaya, şöyle devam etti: "Yemin edilmelidir. Yemin Meclis'e giren her milletvekili için yasal bir yükümlülüktür. Anayasayı ilham etmemelidir. Yemin edildikten sonra bu sıkıntılar nasıl aşılır veya başka yoluna gidilir. Karşı taraf ta ister gel ister gelme diyor. Ne yapacaklar şimdi. Bu tavır doğru bir tavır değil."

"PARTİ HABERAL'A KURBAN EDİLDİ"

Yerlikaya, CHP'ninMehmet Haberaliçin harcandığını savundu. CHP'nin gereksiz olarak Haberal'ın peşine bu kadar takıldığını ifade eden Yerlikaya, bu durumun kendilerini kahrettiğini kaydetti.

"Bu konuda MHP daha ilkeli davrandı, onun da milletvekili var ama onlar giriyor biz girmiyoruz." diyen Yerlikaya, "Meclis'e girmeli mücadelesi verilmeli bu işin. Çözüm adresi yanlış bir taktiğe girdi. Haberal'ın serbest bırakılması Bu taktik yasalarımız açık ve net. Yanlış da doğru da yapabilir. Bunlarda sıkıntı varsa düzeltilir. Herkes başbakanı padişah yapmış sen emir ver olsun böyle bir şey olur mu? Söz ver diyor. Neyin sözünü alıyorsun. Sen gireceksin. Halkın kürsüsünde konuşacaksın. Demirel'in adayı zaten bunu kabul etti. Sembol bir isim de değil. Gereksiz bir şekilde büyütüldü. Bu kadar büyütülecek adam da değil. Bir dayatma mı var? Onu bilemem ama partinin böyle CHP yıllarını genel anayasayı ihlal etme boykot etme yakışmaz. Bu tür davranışlarda bulunanlara yanlış yaptın diyen bir partidir. Ama buna alet olmasını bin son derece utanç verici buluyorum. Benim İçim sızlıyor benim." değerlendirmesini yaptı.
Bu konuda CHP'de kafa karışıklığının olduğunu ve her kafadan ayrı bir ses çıktığını öne süren Yerlikaya, "Herkes kafasına göre konuşuyor. CHP'nin her kafadan bir ses çıkan parti haline getirilmesine son derece üzücü bir durum. CHP Cumhuriyeti ve Meclis'i kuran partidir. Girmeme yemin etmeme gibi bir düşünceyi tasvip etmiyorum. Genel Başkanın bu yanlışına bir anlam veremiyorum. Vahim bir durum. Sokakta geziyorum herkes üzgün. Halk, bu tavrın hukuk için değil, Haberal için yapıldığını düşünüyor." şeklinde konuştu.

"CHP'NİN KÖŞE TAŞLARI YOK EDİLDİ"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Yerlikaya, "CHP'nin köşe taşlarını yıllarını vermiş, akil adamları atarsınız, yeni CHP adı altında yeni bir ayırıma girerseniz işte yeni CHP'nin yaptıkları bu. Ben buna karşıyım. CHP'nin akil adamlarının oturup bu sıkıntıdan aymazlıktan her kafadan bin ses çıkmasına karşı çıkması lazım. Birlik, beraberlik sağlayarak, hukuka ve parlamentoya sahip çıkması lazım. Parlamento zeminde mücadele etmesi gerekir. Genel Başkana ulaşamıyoruz." diye konuştu.

"4 YIL SÜRDÜREMEZ, PARTİYİ ORTADA BIRAKMAYIZ"

Yerlikaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tavrımız gerekirse dört yıl sürer." şeklindeki sözlerini de değerlendi. Bu beyanın çok vahim olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Kimle kavga edeceksin, bu zemini kime bırakacaksın? 12 milyon oyu nasıl hiçe sayarsın parlamentoya girmezsin. Bu olacak iş imi Allah aşkına. Genel Başkanın parlamenter bir yapısı var.
Kavgayı bu şekilde değil, yasal zeminde yapacaksın. Parlamento yasa teklifi ve düzenlemeler getirerek, daha mikrofona çıkıp anlatacaksın. CHP'nin bu komik ve acınası duruma düşmesinin altında yeni CHP diye adlandırılan daha üye olmadan aday yapılan milletvekili var. Her kafadan bir ses var. Disiplin kalmadı. Süheyl Batum başka İsa Gök başka konuşuyor. Bu durum devam ederse partide ciddi sıkıntılara yol açar. Benim gibi bu partiye yıllarını veren bir yığın insan var. Biz partimizi böyle ortada dağınık bir vaziyette bırakmayız. CHP birlikte hareket ettiği zaman bu sıkıntıları atlatır." değerlendirmesini yaptı.

cihan



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs