En Sıcak Konular

Diyarbakır BDP'li Tan'a tepki

1 Temmuz 2011 12:25 tsi
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal, BDP'nin desteklediği bağımsız miletvekili Altan Tan'a tepki gösterdi...

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, siyasilerin aralarındaki problemlere Diyanet İşleri Başkanlığı gibi güzide bir kurumu alet etmelerinin yanlış ve sakıncalı olduğunu, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Altan Tan'ın Diyanet İşleri Başkanına yönelik sözlerini nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Nuri Ünal, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Tan'ın basına yansıyan Diyanet İşleri Başkanlığı, İstiklal Marşı ve şehitlikle ilgili sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Ünal, açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Anayasa'nın 136. maddesinde belirtildiği gibi ''laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edindiğini'' bildirdi.

Başkanlığın 633 sayılı Teşkilat Kanunu'nun birinci maddesindeki ''İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek'' gibi bir görevi bulunduğunu belirten Ünal, bu görevini dinin iki temel kaynağı Kuran ve sünnete dayalı sağlam bilgiyi esas alarak, Müslümanların 14 asırlık dini tecrübesini göz önünde bulundurarak ve insanlığın ortak birikimini de göz ardı etmeden yerine getirdiğini ifade etti.

Kurumu temsil eden Diyanet İşleri başkanlarının da bu anlayışla görevlerini yaptıklarını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

''Siyasilerin aralarındaki problemlere Diyanet İşleri Başkanlığı gibi güzide bir kurumu alet etmeleri yanlış ve sakıncalıdır. Milletin vekili olan şahsın, Diyanet İşleri Başkanına yönelik sözü basına yansıdığı gibi ise kabul edilemez ve yakışıksız bir sözdür. Derhal düzeltmeli ve özür dilemelidir.

İstiklal Marşı ise bağımsızlığımızın ve geleceğimizin adıdır. Bunun okunmasından, dinlenmesinden hiçbir Türk vatandaşı rahatsız olamaz. Şehitlik kavramı Kuran ve sünnette açıkça belirtilmiştir. Bunu sulandırmak ve farklı yönlere çekmek kimseye bir şey kazandırmaz.

Sayın Milletvekili başta olmak üzere siyasilerin Diyanet kurumunu kendi alanlarına çekecek veya buna sebep olacak davranışlarda bulunmamaları hem kurumun hem de ülkemizin faydasına olacaktır.''

aa



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs