En Sıcak Konular

ABD'den flaş Suriye açıklaması

1 Temmuz 2011 11:56 tsi
Suriye Devlet Başkanı Esad'ın askerlerini geri çekem sözü verdiği açıklandı...

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI: ''BUGÜNE KADAR ÜLKEMİZE GELEN SURİYE ARAP CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINI SAYISI 15 BİN 074''

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkelerine dönüşlerinin sürdüğünü belirterek, bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 15 bin 74 olduğunu, bunlardan 4 Bin 577'sinin ülkelerine geri döndüklerini bildirdi.

Açıklamada, ''30  Haziran – 1 Temmuz 2011 tarihlerinde ülkemize giriş yapanlardan 113 kişi kendi istekleriyle ülkelerine dönmüş olup, ülkemize giriş olmamıştır'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığın koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmaların da devam ettiği ifade edildi.

Bilgi notunda, ''Ülkemize giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleriyle (seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesisler) birlikte Yayladağı;nda 2, Altınözü;nde 2 ve Reyhanlı İlçesi;nde 1 olmak üzere toplam 5 çadırkent kurulmuştur. 30;u refakatçi olmak üzere, toplam 90 kişi hastanede bulunmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verilmektedir. Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir'' denildi.


ABD'DEN SURİYE AÇIKLAMASI

Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Üyesi Dennis Kucinich, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü kentlerden askeri birliklerini çekme sözü verdiğini bildirdi.

Suriye'ye resmi bir ziyaret yapan Dennis Kucinich, ''Beşşar Esad'a birliklerini kentlerden çekme çağrısı yaptığını, Esad'ın da bunu yapacağına dair kendisine söz verdiğini ve bunu yapmaya başladığını bugün itibarıyla öğrendiklerini'' söyledi.

Esad ile pazartesi günü görüşen Dennis Kucinich, ''Esad'ın, iktidarda kalmak için değil, Suriye'yi ilerlemenin ve kalkınmanın doğal yoluna yöneltmek için bunu yapmaya hazırlandığını söylediğini'' ifade etti. (AA)



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs