En Sıcak Konular

Sait Yıldırım'ın ölümüne soruşturma

1 Temmuz 2011 09:06 tsi
Sait Yıldırım’ın sır ölümü, faili meçhul soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı tarafından incelenmeye alındı.

Ayhan Çarkın’ın “faili meçhul cinayetlerle” ilgili suçladığı Özel Harekat eski polisi Sait Yıldırım’ın sır ölümü, faili meçhul soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı tarafından incelenmeye alındı.

Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın’ın faili meçhul cinayetleri birlikte işlediğini itiraf etmesinin ardından evinde ölü bulunan emekli özel harekât polisi Sait Yıldırım’ın ölümüyle ilgili soruşturma kriminal incelemeyle aydınlanacak. Olayın intihar olup olmadığını araştıran savcılığın, mektuptaki yazısının Yıldırım’a ait olup olmadığını araştırdığı belirtildi.

“ÇARKIN İFTİRA EDİYOR”

1994’te öldürülen Avukat Yusuf Ekinci, Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Namık Erdoğan cinayetleriyle ilgili tutuklanan Ayhan Çarkın’ın ifadelerinde ismi geçen Sait Yıldırım, 26 Haziran’da Eryaman’daki evinde oğlu tarafından ölü bulunmuştu. Evde bulunan mektupta, Çarkın’ın verdiği ifadeler nedeniyle zor günler geçirdiğini anlatan Yıldırım, kamuoyuna yansıyan bilgilerin yalan ve iftira olduğunu belirtmişti. Yıldırım, “Ben devletimi ve milletimi üzecek hiçbir işe karışmadım... Suçumuz sadece Ayhan Çarkın ile çalışmak oldu” diye yazmıştı.

AİLESİ İTİRAZ ETTİ

Polis, Yıldırım’ın ölümünü kayıtlara “intihar” olarak geçirirken, ailesi ise Yıldırım’ın öldürülmüş olabileceği dile getirdi. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yıldırım’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çarkın’ın itirafları sonrası 4 faili meçhul cinayetle ilgili soruşturma başlatan özel Yetkili Savcı Hakan Yüksel’in Sincan Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmayı yakından takip ettiği belirtildi. Yüksel’in Sincan Başsavcılığı’nın kararının ardından dosyayı isteyebileceği ve Yıldırım’ın ölümünü şüpheli bulması halinde yeni bir faili meçhul soruşturması açabileceği öğrenildi.

4 cinayeti itiraf etmişti

Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın, 1994’te öldürülen Yusuf Ekinci, Faik Candan, Mecit Baskın ve Namık Erdoğan cinayetleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin ardından tutuklanmıştı. Çarkın ifadesinde, Ekinci’nin öldürülmesi olayıyla ilgili Sait Yıldırım’ın ismini de gündeme getirmişti.

Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs