En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan resti çekti

1 Temmuz 2011 09:05 tsi
Başbakan Erdoğan, Meclis açılışında yaşanan krizi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Milli iradenin boykotla engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Muhalefet ister gelsin ister gelmesin. Parlamentonun çalışmasınamani bir hal yok...

Dayatmalarla tehditlerle netice alınamaz. Meclis’in meşruiyetini tartışmaya açarak ulaşılabilecek bir hedef olamaz...

Hiç kimsenin hukuku, kanunları yok sayma, çiğneme hakkı yoktur. Türkiye muz cumhuriyeti değil demokratik laik bir hukuk devleti...

Yargı kararına saygı gösterin

Erdoğan, yargı kararlarına saygı gösterilmesini istedi. Başbakan, “Hukuku çiğneriz anlayışı ile sonuçları bilerek, ne olacağını bilerek keyfice adaylar gösterenler yargının kararlarına saygı duymakla mükelleftir. Türkiye’nin her sorunu, hepimizin sorunudur” dedi.

CHP’nin ontolojik sorunları var

Başbakan, genel kurulda olduğu halde ‘yok’ denmesini eleştirirken “Bunu hangi dürüstlük anlayışı içine sığdırıyorsunuz” diye sordu. Erdoğan şöyle devametti: “Bu anamuhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Hepiniz oradasınız ve kendinizi yok kaydettiriyorsunuz. Bunu yutmazlar, bunu tarih affetmez. CHP ontolojik sorunlar içerisindedir.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te yemin etmeyen CHP ile BDP destekli bağımsızmilletvekillerine sert tepki gösterdi. Erdoğan “Türkiyemuz cumhuriyeti değil” dedi. AKParti’nin yenimilletvekilleri partinin GenelMerkezi’nde bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemlimesajlar verdi. Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

SENDROM TEPKİSİ

“Bizi tercih etmeyenlere hiçbir zaman değişik yaftalar yapıştıramayız, birtakım sendromlar izafe etmeyiz. Biz, yüzde 50’nin tercihini ne kadar önemsiyorsak, diğer yüzde 50’nin tercihini de o kadar önemsiyoruz.Oy vermeyen yüzde 50’ye birtakımsıfatlar ve sendromlar yakıştırmak yerine; biz, açık açık, samimiyetle özeleştirimizi yapıyoruz.”

ANAYASA’YA UYDUK

“Beğenmediğimiz eleştirdiğimiz düzenlemeler uygulamalar oldu ama hukuk kurallarını hiçe saymadık. Affınıza sığınıyorum. Anayasa’yı takmamazlık etmedik. Dayatmalarla tehditlerle yol almaya çalışmadık. Bize gönül verenleri sokaklara dökmedik. Hukuk içinde her şeyi halledeceğiz dedik. İleri demokrasi için, evrensel hukuk normlarına ulaşmak için büyük bedeller ödedik. Üzülerek ifade etmeliyimki tümbu süreçlerde hep yalnız bırakıldık. Anamuhalefeti, muhalefeti, sivil toplumu,medyası bizim demokrasimücadelemize gerekli desteği vermedi. Yılmadık, yıkılmadık, vazgeçmedik ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürdük.”

DAYATMAYLA NETİCE ALINMAZ

“Milli irade üzerinde vesayeti kabul etmiyoruz. Demokrasi ve hukuk dışı uygulamalara asla tevessül etmiyor, asla göz yummuyoruz. Ancak en az bunun kadar hukukun zorlanmasını hiçe sayılmasını, demokrasinin istismar edilmesini de tasvip etmiyor, onaylamıyoruz.Dayatmalarla, tehditlerle netice alınamayacağını iyi biliyoruz.Meclis’i boykot ederek,Meclis’in meşruiyetini tartışmaya açarak ulaşılabilecek bir hedef olamaz.”

GELİRSİNİZ GELMEZSİNİZ PARLAMENTO ÇALIŞIR

“Muhalefetin hemmevcut sorunları hemde ülkenin genel sorunlarını aşma noktasında, sorumlu davranıp, yemin edip,Meclis çalışmalarına katılması en büyük arzumuzdur. Bu olmadığı takdirde, milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine demüsaade etmeyeceğiz.

Milletimize tekrar sesleniyorum. Muhalefet ister gelsin ister gelmesin, parlamentonun çalışmasınamani bir hal yoktur. Anamuhalefet biz olmadığımız sürece komisyonlar çalışmaz’ diyor. Maalesef kılavuzu yanlış. Parlamento hukukunu bilen bir tane yanında adamı yok. Bizimparlamentomuzun çalışmasına yönelik iktidar güçlü kılmıştır. Neden? Azınlık çoğunluğa tahakkümetmesin diye. Komisyonamuhalefet gelmediğinde komisyon çalışmaz’ diye bir şey yok. Komisyonu bir keresindemuhalefet terk etti ve AnayasaMahkemesi’ne götürdü. Ne yaptı AnayasaMahkemesi, geri gönderdi. Yeter ki bizimarkadaşlarımızın katılımında bir eksiklik olmasın. Herkes katılsın bak nasıl çalışıyor göreceksin. Meclis Divanı da aynı şekilde çalışır. Çünkü, AK Parti’nin sayısı, bir iktidar partisi olarak, bugün toplantı yeter sayısı için de karar sayısı için de, yeterlidir. Ama gönlümüz, demokrasimuhalefetle güç kazanır. Onun için sizin de orada olmanızı istiyoruz, gelirsiniz gelmezsiniz o sizin bileceğiniz iş.”

Yargıya talimatmı vereyim?

“Bugünmilli iradeyi temsil ettiği söylenen ve terör örgütü kurmakla suçlanan o yazarlar AK Parti’ye kapatma davası açıldığı süreçte ne diyorlardı biliyormusunuz? “Yargı damilli iradedir’ şeklinde yazılar kaleme aldılar. Yasamanın da yargının damilli iradeyi temsil ettiğini yazdılar. Dün temsil eden yargı bugün temsil etmiyormu? Dünmillet adına karar veren yargı bugünmillet adına karar vermiyor mu? Başbakan bu işi çözsün. Başbakan ne yapacak? Hakimleri, mahkemeleri arayıp talimatmı verecek? Başka iktidarlar döneminde bunlar yaşanmış olabilir. Bunlar kayıtlarımızda var. Ama bu kayıtlar onların anladığımanada kayıtlar değil.”

Vekillere ‘hermikrofona konuşmayın’ uyarısı

Başbakan Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bölümünde milletvekillerini uyardı. Erdoğan’ın “Memleketleriniz ile irtibatı koparmayın Geçen dönemmemleketine gitmeyen milletvekilleri vardı. Onları aday yapmadık. Haftanın üç günüMeclis’te, 4 günümemleketlerinizde olun. Memlekete giderken eşiniz ve çocuğunuzu götürün. Onlar da size yardımcı olsun” dediği öğrenildi. ErdoğanmilletvekilleriniMeclis çalışmalarına devametmeleri konusunda uyarırken “Geçen dönemde Meclis’te 130 kişiyi bile bulamayıp Meclis’in kapandığı günleri yaşadık. Aynımanzaraları yaşamak istemiyorum. Meclis çalışmalarına eksiksiz devam istiyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ KABİNE SALI GÜNÜ

Başbakan,milletvekillerinin büyük çoğunluğunun yeni olduğunu belirterek, tecrübe kazanmaları gerektiğine işaret etti. Grup yönetiminde tecrübeli isimlerle devam edeceklerini kaydederken iki yıl sonra yönetimkademelerinde yerlerini alacaklarını dile getirdi. Milletvekillerin basına açıklama yapmamaları konusunda da ikazda bulunan Erdoğan’ın “Partinin sözcüleri var. Onlar gereken açıklamaları yapar. Uzatılan hermikrofona konuşmayın. Mikrofonların cazibesine kapılmayın. CHP’den bir günde üç farklı açıklama geliyor. CHP gibi her kafadan ses çıkmasın” şeklinde konuştuğu bildirildi. Bu arada Erdoğan, pazartesi günü TBMMBaşkanı’nın seçileceğini belirtirken bunun ardından Köşk’e çıkıp yeni kabineyi sunacağını açıkladı. 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs