En Sıcak Konular

Gates emekliye ayrıldı

1 Temmuz 2011 08:51 tsi
Gates emekliye ayrıldı

Savunma Bakanı Robert Gates resmen emekliye ayrıldı...

ABD Başkanı Barack Obama, bugün resmen emekliye ayrılan ABD Savunma Bakanı Robert Gates'i Özgürlük Madalyası ile ödüllendirdi.

ABD'nin bir önceki başkanı George W.Bush tarafından atandığı 2006 yılından bu yana Savunma Bakanlığı görevini yürüten ve görevi bugün resmen son bulan 67 yaşındaki Gates için ABD Savunma Bakanlığında veda töreni düzenlendi. Obama, törende yaptığı konuşmada, Gates'i, "alçakgönüllü bir Amerikalı vatansever, sağduyu ve nezaket sahibi, ülkenin en iyi kamu görevlilerinden biri" olarak nitelendirdi. Duygu yüklü anlara sahne olan törende Obama, törenin yazılı programında olmamasına karşın, sürpriz yaparak, Gates'i, bir ABD Başkanının sivillere verdiği en yüksek onur nişanı olan Özgürlük Madalyası ile onurlandırdı.

Obama, Gates'e bu "çok özel" madalyasını verirken, "Ülkemizin Robert Gates'e duyduğu minnettarlığı ifade etmenin bundan daha iyi bir yolunu düşünemiyorum" dedi. Gates de Özgürlük Madalyası'na layık görülmesinden büyük onur duyduğunu ve çok etkilendiğini belirtti. Konuşmasında Amerikan askerlerine veda mesajları veren Gates, "Mücadeleyi hiç bırakmayan bu genç savaşçıları ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım" dedi. Gates'ten boşalan ABD Savunma Bakanlığı görevini, 1 Temmuz Cuma sabahı Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta resmen devralacak.

ABD SENATOSU, PETRAEUS'UN CIA BAŞKANLIĞINA ATANMASINI ONAYLADI

ABD Senatosu, Başkan Barack Obama tarafından Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanlığına aday gösterilen Orgeneral David Petraeus'un atamasını onayladı.

Halen Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanlığı görevini yürüten 58 yaşındaki Petraeus'un CIA Başkanlığına atanması, Senato'da oy birliği ile kabul edildi. Petraeus'un bu ay Kabil'deki görevini tamamlaması ve Eylül ayında CIA Başkanlığı görevine resmen başlaması öngörülüyor. CIA'in şu anki başkanı Leon Panetta ise bugün resmen emekliye ayrılan Robert Gates'in yerine, yarın ABD'nin yeni Savunma Bakanı olarak görevine başlayacak.

aa


 



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs