En Sıcak Konular

Yeni taktik belli oldu

1 Temmuz 2011 08:49 tsi
Yeni taktik belli oldu



Kurultay seslerinin yükseldiği CHP’de, yönetimin “İmza sayısı 300’de kaldı” açıklamasının muhalefetin taktiği olduğu belirlendi.

Genel Merkez, PM toplantısını 9 Temmuz’a erteleyince muhalifler de notere imza vermeyi durdurdu.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHPmilletvekilleriMehmetHaberal ve Mustafa Balbay’ın tahliye edilmemesini protesto amacıylamilletvekili yemini etmeyen CHP’de kurultay taktikleri de sürüyor.Genel başkan yardımcıları, muhalefetin imza sayısının 300’de kaldığını açıklıyor. Çünkümuhalefet ilginç bir taktik uyguluyor.

300 civarındaki delege, notere giderek imza verdi. İmzaların bir kopyası delegede kalırken, diğer nüsha noter tarafından otomatikmanGenelMerkez’e gönderiliyor.Muhalefet yaklaşık 300 rakamdan sonra delegelere “notere gitmeyin” uyarısı yaptı. İkinci grubun notere gidişi, 4 Temmuz’da yapılacağı duyurulan PartiMeclisi’ne (PM) göre planlanmıştı.

PARTİ MECLİS’İ ERTELENDİ

AncakGenelMerkez, 4 Temmuz’da yapılması öngörülen PM’yi 9 Temmuz’a erteledi.GenelMerkez, yemin krizini ve CHP lideriKemalKılıçdaroğlu’nun Atina gezisini resmi gerekçe olarak gösterdi. Ancak parti yönetiminin, muhaliflerin imza toplayıp toplamayacaklarını da görmek istediği belirtiliyor. Tüzük gereği ilk imzanın alındığı tarihten itibaren imzaların 15 gün içinde toplanması gerekiyor. İmza için son tarih 6 Temmuz. Bu nedenlemuhalifler son gün ve hemen öncesinde notere toplu olarak gidecek. 9 Temmuz’a ertelenen PMöncesi, kurultay toplanması konusu da netleşmiş olacak.Muhaliflerin imza toplaması durumunda PM’nin kurultay kararını da değerlendirmesi bekleniyor.

“TABAN HAREKETİ”

Muhalif il başkanları ise, “taban hareketi” adı ile Parti Meclisi (PM) seçimli kurultay ve tüzük kurultayı çağrısı yapmaya hazırlanıyor. “Taban hareketi” adı ile yürütülen çalışmalar eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. EskiGenel SekreterÖnder Sav’a yakınlığı ile bilinen Yıldızlı,GenelMerkez baskısı gerekçesiyle görevinden istifa etmişti. “Taban hareketi- ”nin ilginç yanı ise, CHP’deDeniz Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılması sürecindeKılıçdaroğlu’na destek veren il başkanları tarafından organize ediliyor olması.

Genel Başkanımıza çağrı yapıyoruz: PM değişmeli

“Taban hareketi” çalışmasını yürüten Ali Yıldızlı, BUGÜN’e yaptığı açıklamada, “Genel başkanımızla ilgili talebimiz yok. Genel başkanın etrafındaki Parti Meclisi yapısını değiştirmek istiyoruz. PM’nin yenilenmesini istiyoruz. Taban hareketi içindeki 77 eski il başkanı 22 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adaylığını desteklemiştik. Yeniden bir araya geldik süreci görüştük. Grup oluşturduk. PM’nin değişmesi gerektiğine karar verdik. Genel başkanımıza çağrı yapıyoruz” dedi. Yıldızlı, tüzük değişikliği taleplerini ise, “yöneticilerin ve milletvekillerinin görev süresinin üç dönemle sınırlandırılması” ve “milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi” şeklinde sıraladı.

7 şehirden daha destek geldi

Genel Merkez’den ise, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Kilis il başkanları imzası ile Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Partimiz seçimlerde yüzde 26 oy almıştır. Bu, hedeflediğimiz bir oran değildir. Ancak, 2007’de yüzde 20.8 olan oy oranımız, yüzde 26 olmuştur. 1991’den bu yana aldığımız en yüksek oydur” denildi.

Açıklamada, CHP’ye oy vermeyen seçmenlerin Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’ye sıcak bakmaya başladığı, Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye dinamizm kazandırdığı belirtilirken, “Hantal bir yapıdan her yere giren, sıkmadık el bırakmayan bir yapıya dönüşmüştür. Sorgulanması gereken de ülkemizde, bu kadar olumsuzluğa karşın AKP’nin aldığı yüzde 50 oydur” denildi. Geçtiğimiz hafta da İstanbul ve İzmir il teşkilatları basın toplantısı düzenleyerek Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmıştı.

bugün

 



Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs