En Sıcak Konular

Ricciardone: Türkiye mutlaka çözüm bulur

29 Haziran 2011 19:44 tsi
Ricciardone: Türkiye mutlaka çözüm bulur 

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP ve BDP destekli bağımsız milletvekillerinin TBMM'deki yemin boykotuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin demokrasisine inandığını belirtti.

Ricciardone, "Siz demokrasiniz çerçevesinde mutlaka çözüm bulacaksınızdır." dedi.

ABD Büyükelçisi Ricciardone, eşi Dr. Marie Ricciardone ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere, Gaziantep'e geldi. Ricciardone ailesi ziyaret kapsamında Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. İlk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Büyükelçi Ricciardone'ye Vali Kamçı tarafından, Gaziantep'e özgü kutnu kumaşı, eşine ise şal hediye edildi. Büyükelçi Ricciardone de Vali Kamçı'ya ABD'ye özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Büyükelçi, Valilik ziyareti sonrasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. TBMM'de yaşanan yemin krizi ile ilgili yorum yapmamayı tercih ettiğini ifade eden Ricciardone, bunun bir iç politika meselesi olduğunu kaydederek, "Türk demokrasisine inanıyorum. Yüzde yüz inanıyorum. İyimserim. Mutlak sizler, demokrasinizin çerçevesinde çözüm bulacaksınızdır." değerlendirmesinde bulundu. Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Ricciardone, "BizTürkiyeile beraberiz. Bütün Ortadoğu'da aynı şeyi istiyoruz. Demokrasi, kalkınma ve istikrar istiyoruz. Hepimiz beraber, hem NATO müttefikleri, hem dostlar olarak aynı değerleri paylaşıyoruz. O yüzden yakın işbirliğimiz bulunuyor." açıklamasında bulundu. Suriye'de çıkan iç karışıklıkla ilgili Beşar Esad'ın tutumu ve reformla ilgili son çağrısıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Ricciardone, "Türkiye ile beraberiz. Aynı şeyi istiyoruz, ısrar ediyoruz. Reformların en yakın zamanda yapılması lazımdır." şeklinde konuştu.

ANTEP BAKLAVASI YEDİ

Büyükelçi Ricciardone, Gaziantep ziyareti kapsamında Güllüoğlu Tesisleri'ni de gezerek, baklavanın yapım aşamalarını tek tek izledi.

Tesislerde çalışanların baklava ile birlikte tatlı yapımlarını dikkatle takip eden büyükelçi burada da kendisine ikram edilen tatlıları yedi.

Baklavanın gayet güzel olduğunu söyleyen Ricciardone, "Çok lezzetli. Şimdi gidipsporyapmam lazım" diyerek espri yaptı.

cihan



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs