En Sıcak Konular

Savcı: İllegal yapının yazışması legal olamaz

29 Haziran 2011 15:39 tsi
İkinci Balyoz iddianamesinde, bazı şüphelilerin ele geçirilen belgelerin askeri yazışma kurallarına uygun olmadığı iddialarına karşı, illegal yapının illegal yazışmalarında legal yazışma kurallarının olmamasının normal olduğu belirtildi.

İddianamede, bazı şüphelilerin delillere ilişkin iddialarına karşı değerlendirmede bulunuldu. Bir kısım şüpheliler tarafından delillerin sahte olduğunun iddia edildiği hatırlatılan iddianamede, dijital verilerin diğer deliller ile doğrulandığı kaydedildi. Savcının değerlendirmesinde, "Söz konusu deliller arasında yer alan "İhtimalat Planı" "hakmsavdur" "ihtimal" "ek-e lhk-4" ve "devirteslim" isimli belgelerin eklerinin olduğu belirtilmesine rağmen, bu ekler, dosyada mevcut deliller ile bir arada olmadıkları gibi 2010/185 ve 2010/1003 sayılı soruşturmalarda da elde edilememişlerdir. Yine daha önceki soruşturmalarda elde edilen deliller de Hakan Büyük isimli şahıstan elde edilen dijital içerisinde yer almamaktadır. Bu durum ise ihtimalat planında yer alan personelin Oraj harekat planında yer alan personelce bilinmemesi ve bu iki grup arasında herhangi bir bağın olmaması gerektiği prensibine paralel bir durum arz etmekte. Aynı zamanda ilgililerin sadece planın kendileri ile ilgili kısmına ait ayrıntıları bilebildiklerini göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

İddinamade, "Yine İbrahim Fırtına'ya ait olduğu anlaşılan sözlü emrin 06 Şubat 2003 tarihli, Bilgin Balanlı'ya ait sözlü emrin 03 Mart 2003 tarihli Turgut Atman'ın yapılacak çalışmalar ile ilgili kendisine bildirimde bulunulması için astlarına verdiği tarihin 21 Mart 2003 gibi kesin günler ifade etmeleri de söz konusu plan dahilinde yapılan çalışmaların programlı olduğunu ortaya koymaktadır." denildi.

Bir kısım şüphelilerin savunmalarında söz konusu belgelerin askeri yazışma kurallarına uygun olmadıklarını beyan ettikleri anlatılan iddianamede, "Şüphelilerin içinde yer aldıkları yapının illegal bir yapı olduğu, devlet idaresinin kendilerine vermiş olduğu silahlı gücü, rahatsızlık duydukları yürütme organını devirmek amacına yönelik kullanmak için harekete geçtikleri, bu amaçla yürüttükleri faaliyetlerin bir kısmını yazıya döktükleri, doğal olarak illegal yazışmaların legal olan yazışma kuralları içinde gerçekleşmesinin aranamayacağı, bu yazışmalardaki uygunsuzluk ve eksikliğin nedeninin illegal yapıdan kaynaklandığı açıktır." açıklaması yapıldı.

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs