En Sıcak Konular

Hintlilerin gözü Antalya'da

29 Haziran 2011 14:39 tsi
Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra, Hintli işadamlarının mermer, granit ve turizm alanlarında Antalya'ya yatırım yapmak istediğini bildirdi.

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra ile İstanbul Başkonsolosu Vanlalhuma, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek'in de hazır bulunduğu ziyarette, Hintli elçi, Hindistan'ın bu yıl sonunda 6 milyon dolarlık ticaret beklediğini belirtti. ''Akdeniz bölgesine hem ekonomik hem ticari olarak potansiyelli bölge olarak bakıyoruz'' diyen Chandra, BAKA'nın Hintli işadamlarının bölgeye yatırım yapması için çaba sarf ettiğini kaydetti. Hindistan ve Türkiye'nin G20 ülkesi olduğunu vurgulayan Chandra, ''İşbirliği yapmamız için politika arenası da çok uygun'' dedi.

Chandra, Hintli işadamlarının Antalya'da mermer, granit ve turizm alanlarına ilgi gösterdiğini vurgulayarak, atılacak adımlarla ekonomik işbirliğinin gelişeceğine inandığını söyledi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da BAKA toplantılarında Hindistan'ın üzerinde çok durulduğunu, BAKA çalışanlarının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için çok çaba sarf ettiğini kaydetti. İthalat-ihracat dengesi açısından Türkiye'nin aleyhine bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Altıparmak, 1 milyarın üzerinde nüfusu olan Hindistan'dan Antalya'ya turist getirmek için çalıştıklarını anlattı. Altıparmak, ''Turizmde ve tarımda sahip olduğumuz potansiyeli Hindistan'la paylaşma anlamında bu ilişkiye önem veriyoruz'' diye konuştu.

Maslahatgüzar Dr. AVS Ramesh Chandra, Vali Altıparmak'a Hindistan'ı tanıtım kitabı hediye etti, Vali de Chandra'ya Antalya'nın tanıtım CD ile tanıtım kitabı sundu. Chandra, daha sonra ziyaretçi defterini imzaladı.

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs