En Sıcak Konular

MÜSİAD'tan boykota tepki

29 Haziran 2011 13:55 tsi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, CHP ile BDP'nin yemin boykotunu tepkiyle karşıladı.

Vardan, "Huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar ülkemiz için birlik olup yeni hedeflere koşmamız gereken şu zamanlarda tarihi bir hataya imza atmaktadır. Sanki bir el uzanıp tam da huzura kavuştuğumuza kanaat getirdiğimiz bir ortamda karışıklık yaratmaya huzursuzluk çıkartmaya çalışmaktadır." dedi.

MÜSİAD Başkanı Vardan, 2011 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıkladığı basın toplantısında CHP ve BDP'nin yemin boykotunu da değerlendirdi. Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliyesinin reddi sebebiyle CHP'li vekiller TBMM'nin açılış törenine gelmiş fakat yemin etmemişti. BDP de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Hatip Dicle kararı ve KCK davası kapsamında yargılanan bağımsız milletvekillerinin tahliye edilmemesi üzerine parlamentoya gelmemişti.

Söz konusu muhalefet partilerinin tavrını onaylamayan Vardan, siyasi istikrarın önemine vurgu yaprken, "Toplumun oy kullanıp geniş katılımlı bir TBMM çıkardığı ortamı bozmak adına huzursuzluk çıkartmaya çalışanlar ülkemiz için birlik olup yeni hedeflere koşmamız gereken şu zamanlarda tarihi bir hataya imza atmaktadır. Sanki bir el uzanıp da tam huzura kavuştuğumuza kanaat getirdiğimiz bir ortamda huzuru bozmaya, karışıklık yaratmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Vardan, toplumun daha önce de olduğu gibi huzurunu bozma gayretine girenlere gereken cevabı net biçimde vereceğini belirtti. Vardan, sorunun kısa bir zamanda aşılacağını umduklarını kaydetti. Yemin etmeme eyleminin tarihe not edileceğini anlatan Vardan, şu görüşleri dile getirdi:

"Biz Türkiye'yi, 73 milyonu esas alacağız. Bakın istikrar ve büyümenin devamını temenni ediyorduk. Seçimlere katılım yüzde 87 oldu, bunun parlamentoya yansıması yüzde 96'yı buldu. Tabii bu bizi ümitlendirdi. Umut olarak belirsizliklerin kalktığı, yeni anayasanın tüm siyasi teşekküllerin seçim bildirgesine girdiği bir ortam oluştu. Sanki bir el uzanıp istikrar ortamının bozulmasını istiyorcasına davrandı."

Yemin etmeyen vekillere, "Sizi seçen o kadar çok insan var ki, nasıl yapılması gereken işleri yapmak için parlamentoya girmezsiniz?" diye soran Vardan, "İlk defa böyle bir duruma tanık oluyoruz. Umuyorum uzun sürmeyecektir, halk da kamuoyu da gereken baskıyı yapacaktır. Çözüm yeri TBMM olmalıdır. Orada insanlar sorunları net bir biçimde dillendirmeli, soruna çare getirebilmelidir. Dışarıda kalarak sorunlara çare bulunamaz." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "Bu sorun, yeni anayasa sürecine nasıl yansır?" sorusuna ise Vardan, "Bu aşamada yeni anayasi ile ilgili belirsizlik var. İnşaallah böyle olmaz. Uzlaşmaktan yana olmayanlar bahaneler ileri sürerek mutabakat ortamının oluşmasını istemiyor. Umarız halka söz verdikleri gibi yeni anyasayı oluştururlar." cevabını verdi.

CİHAN

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs