En Sıcak Konular

Amerika'da Türk çifte saldırı

29 Haziran 2011 10:06 tsi
Türk kökenli Amerikalı Mustafa ve Selda Turan çiftinin aynı binada oturdukları Hasidik Yahudi komşuları tarafından saldırıya uğraması Amerika'da gündem oldu.

Saldırının ardından Cihan Haber Ajansı'na konuşan çift, yaşadıklarına hala inanmadıklarını belirterek, "Bir yıl önce evlendik, 6 aydır Mill Basin'de oturuyoruz. Çevremizden komşumuzun karakteri ile alakalı uyarılmıştık. Arabamızı parkettiğimiz sırada bira şişesini çalkalayarak yanımızdan geçen Simchon Schwartz'ı içkisinin bir kısmı eşimin üzerine döktüğü için uyardım. Ardından eşimi kolundan itekleyince yüz yüze geldik. Bu sırada hiç beklemediğim anda suratıma yumruk atarak ağır küfürler etti.'' dedi.

Saldırının ardından yakındaki komşularına sığınan genç çift polisi arayarak yardım talep ettiklerini, saldırganın olayın ardından arabalarını da çizerek olay yerinden kaçtığını söyledi. Polisi aramaları sonucunda hemen yakındaki bir sinagoga saklanan saldırganın polise direndiği kaydedildi. Polisin Schwartz'ı sinagogdan kelepçeleyerek dışarı zorla çıkardığı, olay esnasında alkollü olduğu yetkililer tarafından da doğrulandı. Saldırı esnasında Schwartz'ın İngilizce ''F--- Araps!'' ve ''F--- terörist'' diyerek küfür ettiği bildirildi. Polis tarafından gözaltına alınıp mahkemeye sevkedilen Schwartz'ın suçlu bulunması halinde 15 yıl hapis cezası alabileceği belirtildi.

Burnuna üç dikiş atılan 32 yaşındaki Mustafa Turan, 8 yaşından beri ABD'de yaşıyor ve Amerikan vatandaşı. Eşi Selda Turan ise Amerika doğumlu. Olayın şokunu hala üzerlerinden atamayan genç çift, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek mahalleden taşınacaklarını belirtiyor. Savcı tarafından koruma altına alınan çifte, saldırgan komşularının bugün itibaren hiçbir şekilde yaklaşması, el işareti yapması, herhangi bir söz söylemesi artık mümkün değil.

Bu arada aralarında Yahudi sivil toplum kuruluşunun bulunduğu bir çok gurup, Türk çifte destek vermek için bugün bir basın açıklaması yapacak.

CİHAN



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,365 µs