En Sıcak Konular

ABD Büyükelçisi Riccardone, 30 yıl sonra Mardin'de

28 Haziran 2011 18:40 tsi
İki günlük bir Güneydoğu turu yapan Amerikan Büyükelçisi Francis Riccardone bu kapsamda Mardin'e geldi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı ziyaret eden Büyükelçi Riccardone, Mardin'in geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, "Mardin'e 30 yıl önce gelmiştim. Bugün gördüğüm Mardin çok büyük bir değişim içinde. Hem gelişmiş hem de zenginleşmiş. Mardin'in ekonomisi ve ticareti gün geçtikçe büyüyor. Amerikalı İşadamlarının gelip Mardin'e yatırım yapmak için önünde hiçbir engel yok." dedi.

Büyükelçi Riccardone'ye 22 ayar altınla kaplanan el işi bir bardak takımı hediye eden Vali Turhan Ayvaz, "Mardin'in dünyada yıldızı parlayan ender illerden biri. Valilik olarak 3 yıl içinde tarihi kentteki bütün betonarme binalarını yıkacağız. Mardin'e Arap sermayesinden 7 yıldızlı otel yapımı teklifi geldi. Mardin'de şu an inşaatı devam eden 3 tane 5 yıldızlı otel var. Amerikalı işadamlarımıza çağrımız gelsinler burada enerji üzerine turizm üzerine yatırım yapsınlar. Biliyorsunuz burada Hilton Oteli bitmek üzere. Bende daha önce Teksas'da bulundum. Amerikan Kültürüne uzak değilim. " dedi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Büyükelçi Riccardone, meclisin CHP ve BDP tarafından boykot edilmesini, "Türkiye'nin sağlam ve güçlü demokrasisi var. Türkiye bunu da aşacaktır." ifadeleriyle yorumladı.

Türkiye'de ilk defa bir Süryani vatandaşının milletvekili olmasıyla ilgili ise "Türkiye'de etnik unsurların parlamento çatısı altına girmesi demokrasinin güçlenmesi bağlamında çok iyi bir karar olmuştur." dedi.

"BEN PEYGAMBER DEĞİLİM"

Bir gazetecinin daha önce Mısır'da büyükelçilik yapan biri olarak Mısır'daki değişimin Suriye'de de kısa sürede uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise "Ben peygamber değilim. Suriye'nin geleceğini kestirmem mümkün değil. Mısır halkı değişime açık olan bir halktı. Suriye halkı da bugün bunu istiyor ama sonuçta ne olur bilmem." cevabını verdi.

Bir gazetecinin Türkçe Olimpiyatları hakkındaki sorusuna ise "Türkçe olimpiyatlarına katılacak kadar Türkçe'mi geliştiremedim." şeklinde espri ile cevap verdi.

Büyükelçi Riccardone daha sonra sırası ile tarihi postane binasını, Şehidiye Camisini, Sakıp Sabancı Müzesini, İL Kültür Müdürü Davut Beliktay eşliğinde ziyaret etti.

Riccardone, Şehidiye Camisi'nde bulunan çay bahçesinde Mardinli vatandaşlarla geleneksel kahve olan mırra içti.

(CİHAN)

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs