En Sıcak Konular

'Halk iradesini savunan anlayışın Meclis boykotu kendisini inkardır'

28 Haziran 2011 17:59 tsi
CHP ile BDP'nin, Ergenekon ve KCK davalarından tutuklu bulunan vekiller için Meclis'e girmeme kararı hukukçuların tepkisini çekti.

Barolar ve hukukçu dernekleri, milletin, memleket sorunlarının çözüm yeri olarak Meclis'i işaret ettiğini dile getirdiler. Halk iradesini ve parlamenter sistemi savunan bir anlayışın Meclis'i boykot etmesinin kendisini inkar anlamına geleceğine dikkat çeken hukukçular, yemin etmeme ve Meclis'e girmemenin yargıya müdahale anlamı taşıdığını dile getirdiler.

Meclis'e girmeyen BDP ve Meclis'te oy kullanmayan CHP'ye hukukçular sert tepki gösterdi. Konya Baro Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in en önemli kazanımlarından birinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu dile getirdi. Konya Baro Başkanı Kayacan, şöyle dedi:

"Kurtuluş Savaşı ve kuruluş mücadelesi bu çatı altında gerçekleştirilmiştir. Her türlü sorunlarımızın çözüm yeri Meclis'tir. Türkiye Büyük Millet Meclisi boykot edilemez. 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri sürecinde hemen hemen tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının üzerinde mutabık kaldıkları husus yeni ve fakat çağdaş, hukukun üstünlüğüne dayanan temel hak ve özgürlükleri içeren bir anayasa yapılmasıdır. Askeri darbeler sonunda topluma dayatılan totaliter anayasalar yerine ilk defa milli iradenin ürünü çağdaş bir anayasanın yapılması söylemi bile fazlasıyla heyecan uyandırmıştır. Toplumun değişik katmanları, demokratik taleplerini hazırlanacak bir anayasa ile hukuki güvenceye bağlanacağı ümidiyle Meclis'in açılmasını, milletvekillerinin bu çatı altında yemin ederek çalışmalarını beklerken, bazı kişi ve partilerin Meclis'i boykot edip, yemin etmeyeceklerini açıklamaları kamunun beklentilerini heba etmiştir. Sorumlu kişi, sorumlu siyasetçi, sorumlu devlet adamı nitelikleriyle bağdaşmayan bu tutum ve davranışı yadırgıyoruz. En önemli kazanımımız olan Meclis çatısı altında en sert tartışmalar bile anlamlı ve önemlidir. Bu nedenle sorunların tartışılıp, çözüme kavuşturulacağı yer mutlaka ama mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu gerçek unutulmamalıdır. Yine unutulmaması gereken bir diğer gerçek de yorucu seçim maratonundan sonra halkımız milletvekillerini Meclis'i boykot etsinler, ortamı gersinler diye değil, yemin ederek sorunlara çözüm bulsunlar, çalışsınlar diye seçmiştir. Gerginlik üzerine kurulu bir siyasetin hiç kimseye ama hiç kimseye bir şey kazandırmayacağı da unutulmamalıdır. Tüm kişi ve kurumları, daha sorumlu ve tutarlı davranmaya davet ediyoruz."

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs