En Sıcak Konular

Hedefiniz yeni bir Anayasa olmalı!

28 Haziran 2011 13:43 tsi
Hedefiniz yeni bir Anayasa olmalı! "Yeni anayasa sürecini hep beraber hazırlamak zorundayız. Önümüzdeki dönemde enerjimizi toprağa değil, enerjimizi bunlara odaklandırmamız lazım. "

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Yeni anayasa sürecini hep beraber hazırlamak zorundayız. Önümüzdeki dönemde enerjimizi toprağa değil, enerjimizi buralara odaklandırmamız lazım' dedi. Hisarcıklıoğlu, İktisadi Kalkınma Vakfının (İKV) seçimli 49. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İKV Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu'nun başarılı bir çalışma dönemini geride bıraktığını, Türkiye'de, Brüksel'de ve AB üyesi ülkelerde önemli proje ve etkinliklere imza attığını, Avrupa Birliği sürecinin Türkiye'nin gündeminde tutulması için çaba sarf ettiğini söyledi.

YARIŞ İÇİNDE OLMAMIZ LAZIM

Hisarcıklıoğlu, 'Biraz da biz kendimizi sorgulamamız lazım. AB ile olan müzakere sürecinde bizimle aynı tarihte yarışa başlayan Hırvatistan, 35 faslı kapatma noktasına gelmişse, Türkiye sadece birini kapatabilmişse bunun hepsinin faturasını karşıya yüklemek herhalde haksızlık olur. Ev ödevimizi maalesef yapamadık. Bir an önce bizim kendi içimizde yapacağımız reformlarla bu standartlara gelmemiz lazım.' dedi.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI

Hisarcıklıoğlu, 'Önümüzdeki dönemde belli bir konsensus içinde, herkesin katkı sağladığı yapısal reformları yapıyor olmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşın önünü açacak, Avrupa'daki herhangi bir vatandaşın devletle olan ilişkisinde elde etmiş olduğu hakların hepsini verebilecek bir yeni anayasa sürecini hep beraber hazırlamak zorundayız. Önümüzdeki dönemde enerjimizi toprağa değil, enerjimizi bunlara odaklandırmamız lazım. İş dünyası olarak destek vermeye hazırız' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Siyasi istikrar olumlu tablo

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, 12 Haziran seçimleri sonrasında siyasi tablonun net bir şekilde ortaya çıktığını dile getirdi. İKV'nin yeni dönem yönetim kurulu da belirlendi. Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, yeniden İKV başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Niyazi Önen, Ömer Cihad Vardan, Yavuz Canevi, Mesut Okyay, Tamer Kıran, Ali Gizer, Selçuk Öztürk, Zeynep Bodur Okyay, Baha Telli, Adem Yılmaz, Ergun Kont, İlhan Soylu, Murat Sungurlu, Hikmet Tanrıverdi, Tuğrul Kutadgobilik ve Latife Maskan'dan oluştu.

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs