En Sıcak Konular

Yemin yok!

28 Haziran 2011 13:45 tsi
Yemin yok! CHP'de son karar belli oldu.

TBMM'nin 24. Dönemi bugün yapılacak yemin töreniyle başlayacak. AK Parti ve MHP yemin törenine katılacak. BDP protesto için katılmazken, CHP'nin kararı ise genel meclise girme ancak yemin etmeme yönünde oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin beklenen kararını açıkladı. Önce MYK'yı sonra parti grubunu toplaya Kılıçdaroğlu CHP'li milletvekilllerinin yemin etmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu yemin şartı olarak cezaevinde bulunan arkadaşlarına yemin yolunun açılmasını gösterdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinden satır başları...

Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olabilmesi için katkı sağladıysa bugün de haklarında mahkumiyet kararı bulunmayan arkadaşlarımızın yemin törenine katılmasını istiyoruz.

CHP olarak biz milletvekili seçilmiş hiç bir arkadaşımız hakkında ek bir ayrıcalık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de söz konusu değil. Biz mahkum olmamış seçilme engeli bulunmayan savcılıktan YSK'dan milletvekili olabilir belgesi almış. Anasının ak sütü gibi oylarla seçilmiş. YSK tarafından onaylanmış bütün arkadaşlarımızın haklarının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

Bizim bu duruşumuz seçmene ve onun oyuna duyduğumuz saygıdandır. Önüne geleni 3 satırlık gerekçeyle tutuklayan yargı anlayışına hayır diyoruz.

Hiç bir kimsenin mahsumiyet karinesinin dışında suçlanmamasını haklarının ihlal edilmemesini istiyoruz. Demokrasi ve milli iradeye saygımız nedeniyle AK Partiliye başka bir aday mı bulamadınız diye sormadan Tayyip Erdoğan'a milletvekilini yolunu açan CHP aynı şeyi bekliyor.

Cezaevindeki arkadaşlarımızın yemin etmesine izin verilmeyen uygulamanın parçası olmayacağız. Bu anlayış ilke ve demokrasi anlayışı ile yemin edemeyen arkadaşlara yemin yolu açılıncaya kadar biz de yemin etmeyeceğiz.

CHP'de gün içinde neler yaşandı?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde yapılan toplantıda, CHP'nin, TBMM'de bugün yapılacak 24. Dönem milletvekili yemin töreniyle ilgili tavrı değerlendirildi.

Kararın, TBMM'de yapılacak grup toplantısının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacağı belirtildi.

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, MYK toplantısı sonrası gazetecilerin soruları üzerine, ''Gruba sorup öyle karar alacağız. Kararı genel başkanımız 14.30'da açıklayacak'' dedi.

Bu arada en yaşlı üye sıfatıyla bugünkü oturumu yönetecek olan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi de Genel Merkeze gelerek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme yaptı. MYK'ya katılmadığını belirten Ekşi, CHP'lilerin yemin törenine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine de ''Saat 15.00'i beklemeye mecburuz'' karşılığını verdi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan MYK üyeleri parti genel merkezinden ayrılarak, TBMM'ye gitti.

Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs