En Sıcak Konular

Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı

28 Haziran 2011 11:42 tsi
Türkiye Futbol Federasyonu başkanlğına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Aydınlar, listesindeki isimleri açıkladı.

Basın karşısına çıkan Mehmet Ali Aydınlar, "Yeni bir dönem başlayacak. Yeni bir dönem yeni bir başlangıç. Bir takım şeyleri farklı yapacağımızı söylemiştik. Onun için listemizi bir gün önceden açıklıyorum" dedi.

Daha sonra listesine açıklık getiren Mehmet Ali Aydınlar, "Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar, Hakan Kanık yönetim kurulumuzda yer alacak" şeklinde konuştu.

Listedeki isimleri kendisinin seçtiğini açıklayan Aydınlar, "Yönetim kuruluyla birlikte, denetim kurulundaki isimler de hazır" dedi.

Neleri vaat ediyorsunuz sorusuna "Genel kurul yönetimi bize bu görevi verirse, rutini yönetmek için gelmiyoruz. Türk futbolunda farklı işler yapmak için geliyoruz. Bugünden neler yapacağımızı söylemek doğru değil. AMa gerçekten Türk futboluna kalite getirecek, anlayış değiştirecek, geleceğe yatırım yapacak vizyonla ve kurumsal kimlikle federasyonumuzu yöneteceğimizi göreceksiniz" yanıtını verdi.

KULÜPLERİN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, "Yabancı sayısı serbest kalacak diye bir açıklama yapmadım. Kulüplerin sorunları bizim sorunumuz. Önemli olan kulüplerin içerisinde olduğu sorunları da çözmek. Tarafların görüşlerini alarak, kulüpleri rahatlatacak bir sistemi uygulayacağız" dedi.

3. lig kalkacak mı sorusuna ise, "Bu konular çok tartışılması gereken konular. Çok şeffaf katılımcı bir yönetimle federasyonu yönetmek istiyorum. Zaman zaman arama konferansları yaparak, daha sonra karar alma niyetindeyim. Ben yaptım oldu görüşünden çıkmak planlarımdan bir tanesi. Bütün tarafların görüşüne başvurarak karar alacağız" ifadelerini kullandı.

KURULLAR TARAFSIZ DAVRANACAK KİŞİLERDEN OLUŞTU

TFF'de çalışan sayısının arttığı yönündeki eleştirileri de değerlendirilen Mehmet Ali Aydınlar, "İlk günden yapılacak iş kurumsal gelişim projesini hayata geçirmektir. Önce TFF'ye kurumsallığı getireceğiz. Bunun için 6 ay ile 1 sene sonra geçmesi gerekir. Eksiklikler giderilecek, fazlalıklar atılacak" şeklinde konuştu.

MHK konusuna da açıklık getiren Aydınlar, "Gerek MHK gerek TAHKİM gerek Disiplin Kurulu çok saygın isimlerden ve mesleklerinde başarılı, tarafsız davranacak kişilerden oluşmuştur. Kesinlikle hem yönetim kurulu hem de kurullarımız olarak herkesin emeğinin hakkını hakedene vereceğiz. Bunun dışında her hangi bir şeye ne biz ne kurullarım sebep olmayacak" dedi.

MHK BAŞKANI YUSUF NAMOĞLU TAHKİM KURULU BAŞKANI HASAN GERÇEKER

TFF bünyesindeki kurullardan ikisinin başkanını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, "Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'dur, Tahkim Kurulu başkanı da eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'dir. Hem Namoğlu'na hem de Gerçeker'e teşekkür ediyorum. Bize sonuna kadar güvenebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın gazetelere verdiği ilanı da değerlendiren Aydınlar, "Spor Toto'nun gazetelere verdiği ilanı şık bulmadım" yorumunu yaptı.

AÇIKLAMALARIM FARKLI YÖNLERE ÇEKİLDİ

Mahmut Özgener'in aday olmayacağını açıklaması ve daha sonraki dönemde söylediği 'Başka aday çıkmamalı' sözünün başka yerlere çekildiğini söyleyen Aydınlar, "O sözü o günkü koşullarda söyledim. Biz yarıştan kaçmıyoruz. Ama o sözler farklı yönlere çekildi" şeklinde konuştu.

Görev dağılımıyla ilgili açıklama da yapan Aydınlar, "İlk yönetim kurulu toplantısını Cuma günü yapacağız. Sadece Bank Asya değil alt liglerle sorumlu bir kişi olacak. Cuma günü listemizde kimlerin olacağını kamuoyuna açıklayacağız" dedi. (Habertürk)



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs