En Sıcak Konular

Medvedev'den Putin'in rakibine destek kabulü

28 Haziran 2011 09:47 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın rakibi olarak ortaya çıkan ünlü oligark Mihail Prokorov'u kabul etti.

Birleşik Rusya'nın yüksek kulelerine dokunacağı vaadinde bulunan Prokhorov, iki gün önce "Haklı Dava Partisi" (Pravoye Delo) başkanlığına seçildi. Liberal çıkışları ile tanınan ve 18 milyar dolarlık servetin sahibi olan Prokhorov, aralık ayında yapılacak parlamento seçimleri için 100 milyon dolarlık bütçe ayırdı.Ria Novosti'ye Medvedev-Prokhorov görüşmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Siyasi Araştırmalar Merkezi'nden Aleksey Muhin, "Bu toplantının sembolik bir anlamı var. Medvedev'in liberal imajının bir parçası gibi duran Prokhorov'un partisinin Kremlin'den onay aldığı görülüyor" tespitinde bulundu.

Medvedev'in Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Haklı Dava Partisi'nden seçimlere girmesinin mümkün olmadığına değinen Muhin, "Medvedev başkanlık için karar vermişse daha somut bir siyasi yapıdan destek alması gerekiyor. Haklı Dava Partisi'nin başkanlık seçimlerinde iddialı olabilmesi için öncelikle Aralık 2011 parlamento seçimlerinde başarı ile çıkması gerekiyor." dedi.

Onexim Group'un başkanlığını yapan Prokhorov, sanayi, medya, bankacılık ve onlarca sektörde faaliyet gösteriyor. New Jersey Nets basketbol takımının da sahibi olan Prokhorov'un Rusya'da seçimlere heyecan getirmesi bekleniyor. 2 metre boyu ile Medvedev'le yan yana fotoğraf çektirmeyen Prokhorov, Rusya'nın fazlaca merkezileştiğini artık bunun tersine dönmesi gerektiğini söyledi.

Parlamentoya seçilecek insanların bölgelerde parti yöneticileri ve belediye başkanlarının elinde olduğu eleştirisini getiren Prokhorov, başarılı yöneticilerin vergilerden daha fazla pay alarak bölgelerinin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağı bir sistemin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir kısım düşüncelerinin -ademi merkeziyet- kendi yaklaşımları ile örtüştüğünü, bazılarının da devrimsel nitelikte olduğu ve daha dikkatli üzerinde düşünülmesi gerektiğini kaydeden Medvedev de, "Ancak açık olan şu ki Rusya gibi komplike bir federasyon yapısında bile merkezi yönetimlerin sonuna kadar yaşaması zor" tespitinde bulundu.

cihan



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs