En Sıcak Konular

CHP'de yemin bilmecesi sürüyor

28 Haziran 2011 08:19 tsi
CHP'de yemin bilmecesi sürüyor 

Ergenekon’un tutuklu sanıkları "Mehmet Haberal" ve Mustafa Balbay’ın tahliyesinin reddine ilişkin üstmahkeme kararına göre tavır belirlemeye çalışan CHP’de, Genel Merkez hukuk kampına dönüştü.

Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesini öneren Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, hukukçularla dün gün boyu toplantı yaptı. CHP, yemin edilmemesinin hukuki sonuçlarını masaya yatırıyor. İstanbul’daki, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) toplantısında kısa da olsa Başbakan RecepTayyip Erdoğanile görüşme beklentisi içinde olanCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün son kararını verecek.

MYK’DA İTİRAZ EDİLDİ

CHP, son karar için bugün ilk olarak saat 10.00’da Genel Merkez’de, Merkez Yönetim Kurulu’nu gerçekleştirecek. Ardından 12.00’de Meclis’te grup toplantısı olacak. Son karar basın toplantısıyla açıklanacak. Genel Merkez’de dün resmenMYK toplanmadı ancak genel başkan yardımcıları hukukçularla ve Kılıçdaroğlu ile sık sık bir araya geldi. MYK’da yemin etmeme konusunda ‘tam bir görüş birliği olmadığı’, bazı yöneticilerin yemin etmemelerinin CHP açısından hukuki sıkıntılara neden olabileceği uyarısında bulunduğu belirtildi. Bazı genel başkan yardımcıları CHP liderine, “yemin edip Genel Kurul çalışmalarını kilitleme ya da Anayasa Mahkemesi’ne başvuru süreçlerinin işletilmesi” seçeneğini sundu. CHP’nin “Balbay ve Haberal tahliye olana kadar yemin etmeme” kararı alması durumunda, anayasa ve yasa çalışmalarının dışında kalması, tabanına da açıklayamayacağı durum oluşturacak. Milletvekili yemini edilmemesi durumunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılamayacağı da belirtiliyor.

TOPRAK: YEMİN ETMEK İSTİYORUZ

Bu arada Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, hükümete açık mesaj gönderdi. Toprak, “Başbakan balkon konuşmasının altını doldurmalı. Yemin etmek istiyoruz” dedi.

bugün



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs