En Sıcak Konular

Erzurum'da 19 Mayıs fırçası!

0 0 0000 00:00 tsi
Atatürk’ün vatanı kurtarmak için kongre topladığı, Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehirlerinden Erzurum’da bayram nedeniyle bayrak asılmaması, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in tepkisine neden oldu. Korgeneral Bek, önce Vali

Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta geldiği Erzurum’da caddeler Türk bayraklarıyla donatılır ve AKP’lilerin anlatımıyla 50 bin bayrak dağıtılırken, dün 19 Mayıs törenleri nedeniyle caddelere bayrak asılmaması, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in tepkisine neden oldu. Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yapmış kentteki törene katılan Korgeneral Bek, önce Vali Yardımcısı Hanlar İden’e, ardından AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e ve Vali Celalettin Güvenç’e "Bir tane bayrak yok caddelerimizde. Bu bayram demek onların bayramı değil" diye sitem etti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Havuzbaşı Semtindeki Atatürk Heykeli önündeki çelenk koyma törenine gelen Korgeneral Bek, tepkisini hemen protokol sırasında oturan Vali Yardımcısı Hanlar İden’e iletti. Eliyle çevreyi gösteren Bek, "Bu bayram demek onların bayramı değil. Bir tane Türk Bayrağı yok şehirde. Gördüyseniz söyleyin. Bir kaç tane binanın önüne asmışlar" dedi.

AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile birlikte tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Küçükler, protokoldakilerle tokalaşırken Korgeneral Bek, tepkisini yineledi. Korgeneral Bek, "Bir tane Türk bayrağı yok caddelerimizde. Burada bütün bayraklıklarımız var. Hiçbirine bayrak asılmamış. Bu bayram bizim bayramımız değil mi?" diye konuştu.

Araya giren Küçükler’in, "Şehirde bayrak var" demesi üzerine Bek, çevresindekilere bakarak, "Gördünüz mü? Lütfen bir bakın şu caddelere. Ama eksik olur mu? 19 Mayıs bu. Her şey eksik olur da, bu eksik olmaz" karşılığını verdi. Saat 09.00’a doğru tören yerine gelen Vali Celalettin Güvenç’e de eleştirilerini anlatan Korgeneral Bek, "Bir tane bayrak asılmamış. Bu bayram bizim bayramımız değil mi? Başkasının bayramı mı?" diye sordu. Güvenç, karşılık vermeden törenin başlatılması talimatını verdi.

VALİLİĞİN PROGRAMI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Korgeneral Bek’in uyarılarıyla ilgili olarak görüşünü soran gazetecilere, "Tepki değildi. Bayrak sayısı Başbakan’ın geldiği geçtiğimiz cumartesi kadar yok. Biz her yıl yapılana uyduk. Zaten bayram program Valiliğin programı" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın toplu açılışlar nedeniyle Erzurum’da düzenlediği törende kent, itfaiye tarafından bayraklarla süslenmiş ve AKP’lilerin ifadesine göre 50 bin Türk bayrağı dağıtılmıştı. Açılışta Vali Celalettin Güvenç’in de konuşma yapması, çeşitli çevrelerce eleştirilmişti.

19 Mayıs nedeniyle Erzurum’a yeterince bayrak asılmamasını eleştiren 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Vali Celalettin Güvenç (solda) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e (sağda) bayrakların nerede olduğunu sordu. Korgeneral Bek’in uyarısının ardından Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı, eski Milli Eğitim Şube müdürlerinden İsmail Çelik, elindeki 99’luk tespihi ile caddelere bayrak astırdı. Çelik, bayram programı kendilerine gelmediği için daha önceden bayrak asmadıklarını söyledi.

Büyüdü genç kız oldu

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, bu yıl kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim de vardı. 8 Kasım Stadı’nda düzenlenen törenler büyük ilgi görürken, 3.5 yaşındayken soğuk algınlığı nedeniyle gittiği Lüleburgaz SSK Hastanesi’nde yanlış iğne sonucu sol kolu kesilen Düveciler Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Ayşen Başaran da gösterilerde yer aldı. Bir kolu olmamasına rağmen yüzünden gülümsemesi eksik olmayan Ayşen Başaran, gösterilerde yer almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Boğaz’ın gelincikleri

19 Mayıs bu yıl vatandaşların kendi inisiyatifleriyle gerçekleştirdiği etkinliklere de sahne oldu. Kalamış Marina’daki tekne sahipleri, Türk bayraklarıyla donattıkları tekneleriyle Boğaz’a açıldılar. Boğaz’ın mavi suları üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayraklar, Boğaz’ı gelincik tarlasına çevirdi. Kıyıdaki vatandaşlar da tekne sahiplerine alkışlarla destek verdi. İnönü Stadyumu’ndaki gösterilerde ise öğrenciler modern dans, halk oyunları, karate, jimnastik gösterileri yaparken, şiirler ve marşlar okudu. Stadyumu dolduran genç yaşlı İstanbullular, dans gösterilerine marşlara eşlik etti.

5 bin kişi

İstanbul’da Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği "Bayrağımızla yürüyoruz" etkinliğinde her yaştan 5 bin kişi bayraklarıyla yürüdü. Etkinliğe katılamayanlar evlerinin balkonlarından ve dükkanlarından bayrak sallayıp, alkış tutarak destek verdi.

Zirvede marş

Yurdun çeşitli yerlerinden Kayseri’ye gelen 55 dağcıdan 41’i dün sabah Erciyes Dağı’nın 3 bin 916 metrelik zirvesine ’Gençlik Tırmanışı’ yaptı. Dağcılar, Federasyon başkanı Alaattin Karaca’nın komutuyla zirvede İstiklál Marşı’nı okudular.

2 bin motor

Enduro Motosiklet Kulübü’nün (EMOK) 2 yıldır ’Bin Motosiklet ile Anıtkabir’deyiz’ sloganıyla gerçekleştirdiği ’Ata’ya saygı korteji’ yaklaşık 2 bin motosiklet tutkununun katılımıyla gerçekleşti.

hürriyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs