En Sıcak Konular

AB'den kötü haber: Üzgünüz...

27 Haziran 2011 12:55 tsi
AB'den kötü haber: Üzgünüz... AB Dönem Başkanı Macaristan: Üzgünüz, Türkiye ile müzakere başlığı açılmayacak.

AB Dönem Başkanı Macaristan’ın sözcüsü Gergely Polner, son saniyede çok büyük bir değişiklik olmazsa kendi dönem başkanlıkları döneminde Türkiye ile müzakere başlığı açılmayacak dedi.

ABHaber’in "Hırvatistan ile birbiri ardına müzakere başlıkları kapatılıyor.Brüksel’de Hırvatların tam olarak AB kriterlerini karşılayamadığı konuşuluyor" şeklindeki sorusunu yanıtlayan sözcü "Bunu bize değil Avrupa Komisyonu’na sorun. Ancak ortada Türkiye adına üzücü bir durum var. Bir yıldır müzakere başlığı açılamıyor. Ortada iyi bir durum yok. Türkleri burada anlayışla karşılıyorum.’’dedi.ABHaber’in AB kriterleri konusunda Türkiye’nin önüne konulan çıtadan Hırvatistan başta olmak üzere diğer aday ülkelerin atlayabileceğine gerçekten inanıyormusunuz.Hırvatistan’ın üyeliğide önceki genişleme sürecinlerinde olduğu gibi bir siyasi karar mı yönündeki bir başka sorusuna ise bu konuda yorum yapamayacağına dikkati çekerek müzakere başlıklarının açılamamasını ilk önce Avrupa Komisyonu’na sormak gerekiyor görüşünü dile getirdi.

Türkiye ile müzakere başlıklarının altı aylık dönem başkanlıkları sırasında açılamamasının Türkiye’deki seçimlere de bağlayan sözcü çalıştık ama olmadı.’’ diye konuştu.

Türkiye açısından mevcut durumun zor olduğunu bunun da anlayışla karşılanabileceğinin altını çizen sözcü 1 Temmuz’da dönem başkanlıkları bitene kadar ise Hırvatistan ile tüm başlkılarını kapatılacağını söyledi. Sözcü 27 Haziran’da Brüksel’de Hırvatistan ve İzlanda ile Hükümetlerarası Konferans’ın toplanacağına işaret ederek 27 Haziran’da Hırvatistan ile müzakereleri sonuçlandırmak istiyoruz şeklinde konuştu.

ABHaber



Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs