En Sıcak Konular

MGK'nın gündemindeki son maddeye dikkat

27 Haziran 2011 12:45 tsi
MGK'nın gündemindeki son maddeye dikkat Hükümet'in bugün son kez katılacağı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bölgesel gelişmeler kapsamında Suriye masaya yatırılırken, gündemin son maddesi dikkat çekici...

Hükümet'in bugün son kez katılacağı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bölgesel gelişmeler kapsamında Suriye masaya yatırılırken, Libya, Mısır, Irak, Kıbrıs ve PKK konuları da ele alınacak.

60'ıncı Hükümet'in son kez katılacağı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilecek. Çankaya Köşkü'nde yapılacak toplantının resmi gündeminde bölgesel gelişmeler başlığı altında Suriye konusu gündeme geliyor. Türkiye-İsrail ilişkilerinin yanısıra Türkiye-AB va Kıbrıs konularının ele alınacağı toplantıda terör örgütü PKK'nın son çıkışları da masaya yatırılacak.

Özel gündemini Suriye konusunun oluşturduğu MGK toplantısında Dışişleri Bakanlığı ayrıntılı bir sunum yapacak, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan sınır güvenliği ve belirli bölgelere asker takviyesine ilişkin rapor da MGK gündemine gelecek. Sabah gazetesinin ulaştığı bilgilere göre Suriye konusu MGK'da 6 başlıkta değerlendirilecek.

Toplantı öncesinde Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri arasında yapılan toplantılarda özellikle sınır güvenliği konuları ele alındı. Sığınmacıların sayısının artma ihtimaline karşılık da tampon bölge oluşturulması gündeme gelmişti. MGK'da ayrıca terör örgütü PKK'nın Suriye üzerinden Türkiye'ye sızma ihtimali ve girişimleri üzerine hazırlanan istihbarat raporları da değerlendirilecek.

MGK gündemindeki Suriye konu başlıkları şöyle:

- Beşar Esad'ın reform stratejisi.

- Mahir Esad kontrolündeki ordunun olaylara müdahale şekli.

- Suriye'nin uluslararası ilişkilerindeki Türkiye rolü.

- Sınır güvenliği ve askeri birlik takviyesi.

- Sığınmacıların durumu ve tampon bölge kurulması.

- Terör örgütü PKK militanlarının Suriye üzerinde sızma girişimleri.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'ı sürekli olarak uyarıyor. Gül, Suriye konusunda uluslararası kamuoyunun beklediği makul adımların biran önce atılması gerektiğini dile getirirken, Erdoğan da Esad'a gönderdiği son mesajda "çıkmaz sokağa girme" uyarısında bulunmuştu. MGK'nın Suriye konusunu ayrıntılı bir şekilde masaya yatıracağını belirten MGK üyesi bir hükümet üyesi "Türkiye batağa girmeyecek" değerlendirmesinde bulunurken, konunun hassasiyetinin devam ettiğini ifade etti.

SINIRDA YOĞUN İNCELEME

Devletin zirvesi özellikle son 15 gündür sınır bölgesinde yoğun incelemelerde bulunmuştu. Gül, Ortadoğu Danışmanı Erşat Hürmüzlü'yü sınır bölgesine gönderirken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük Hatay sınır bölgesine giden isimler arasında yer almıştı.

Sabah



Bu haber 1,348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs