En Sıcak Konular

Yunanistan batsa da AB devam eder

27 Haziran 2011 12:08 tsi
Yunanistan batsa da Avrupa batmaz. Euro Bölgesi ülkeleri yollarına devam eder.

İflastan kurtulmak için yardım konusunda AB ile anlaşan Yunanistan'ı zorlu bir süreç bekliyor. 'Komşu'nun durumunu 'endişe verici' olarak nitelendiren HSBC'nin eski üst yatırım yöneticisi ve ISG Yönetim Kurulu Başkanı Richard Connell, AB'nin geleceğinden ise umutlu: "Yunanistan batsa da Avrupa batmaz.EuroBölgesi ülkeleri yollarına devam eder."

AB, borç batağındaki Yunanistan'ın 110 milyar Euro yardımdan faydalanmaya devam etmesi için reformlar yapmasını ve harcamaları kısmasını şart koştu. Talepleri kabul eden Yunanistan'ın tasarruf paketi tasarısını 3 Temmuz'a kadar parlamentodan geçirmesi gerekiyor. Yunanistan'ın durumunu endişe verici olarak nitelendiren HSBC'nin eski üst yatırım yöneticisi ve ISG Yönetim Kurulu Başkanı Richard Connell; ancak, Avrupa ülkelerinin bundan çok ciddi etkilenmeyeceğini söyledi. "Yunanistan batsa da Avrupa batmaz." diyen Connell, Euro Bölgesi ülkelerinin yollarına devam edeceğini kaydetti.

Connell, dünya ekonomisi ve gelecek planları ile ilgili Zaman'a önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa'da krizin ardından toparlanma sürecine giren piyasalarda, Yunanistan'da başgösteren olaylarla birlikte yeniden olumsuz hava estiğine dikkat çekerek,IMFbaşta olmak üzere birçok AB ülkesinin komşuyu kurtarmak için gayret ettiğine vurgu yaptı. Avrupa ülkelerinin benzer vakalarla karşı karşıya kaldığını, buna rağmen Türkiye'nin son dönemde hızlı bir büyüme trendi yakaladığını ifade eden Richard Connell, "Türkiye yabancı yatırımcılar açısından önemli bir ülke. Bizim burayla ilgili yatırım planlarımızda hiçbir değişiklik söz konusu olmayacak. İstikrar devam ettikçe yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışında da önemli değişiklikler oluyor. Özellikle tek parti iktidarı önemli mesafe kat etti." şeklinde konuştu. Connell, grup olarak Hollanda ileİngilterearasında tek kapasite artırımına Türkiye'de gittiklerini, son çeyrekte burada büyüme beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Richard Connell, Türkiye'nin son dönemde büyümesini sürdürmesine rağmen 'sıfırcı hoca' olarak bilinen uluslararasıkrediderecelendirme kuruluşlarının cimri davranmasını şöyle değerlendirdi: "Bu kurumların yönetimlerinde çalışan kişiler Türkiye'yi yakından tanımıyor. Bana göre Türkiye'nin Hollanda ve Belçika'dan farkı yok. Bu kuruluşlarınTürkiyeile ilgili doğru bir karar verdiklerini düşünmüyorum. Eğer ki burayla ilgili daha fazla bilgi istiyorlarsa daha sık gelmeleri gerekir. Aksi takdirde önyargıları yıkmak kolay olmayacaktır." Connell, bu kişilere karşın Avrupa'nın önde gelen yatırımcılarının Türkiye'ye bakışının tamamen değiştiğine dikkat çekti.

ISG Yönetim Kurulu Başkanı Connell, ISG bünyesinde faaliyet gösteren Termo Teknik şirketi olarak en büyük panel radyatör fabrikalarından birisini Çorlu'ya kurduklarını, kendi alanlarında Türkiye'de 5 yıldır ihracat şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Bugün firmanın 5 modern üretim hattından sağlanan yıllık 4,5 milyon metrelik kapasiteyle Avrupa'daki en büyük radyatör fabrikalarından birine sahip olduğunu vurgulayan Connell, burada 500 kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. Geçen yıl satışlarını yüzde 30, ihracatını ise yüzde 20 oranında artıran Termo Teknik, üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor. Şirket, kapasite kullanım oranını artırmak için 10 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

zaman



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs