iyibilgi" /> iyibilgi"/>

En Sıcak Konular

Tribün çirkin, futbolcular dost, maç ateşliydi!

0 0 0000 00:00 tsi
Tribün çirkin, futbolcular dost, maç ateşliydi! Şampiyon kazandı! Birkaç futbolcu hariç maç sonu sahada da dostluk vardı. Ama… Tribünler tek kelimiyle çirkindi. İyibilgi daha fazlasını söylemek istemiyor. İşte maçın analizi. iyibilgi

Tugay Kutlu

Dünkü yazımın sonunda dostluk kazansın dedim ama maalesef daha maç başlamadan düşmana saldırır gibi Fenerbahçeli futbolculara, ellerine ne geçerse fırlatmaya başlayan Galatasaray tribünleri, Şampiyonluk rehavetin etkisinde  olan Fenerbahçe’yi oldukça hırslandırdılar.

Maça iki takımda hırslı başladı. Galatasaraylı futbolcular aşırı motivasyonun!! Etkisiyle sahada oldukça sert hareketlerde bulundular. Özellikle Ümit Karan her pozisyonda hakemle oynadı ve 90 dakika boyunca hemen hemen her pozisyona itiraz etti . Bunun cezasını da Edu’yla girdiği bir ikili mücadelede, gerçekten faul olan ve Edu’nun kart görmesini gerektiren bir pozisyonda kart almasını engelledi.

Fenerbahçe, Galatasaray taraftarına adeta  ders vermek ve şampiyonluklarının analarının ak sütü gibi helal olduğunu kanıtlamak istercesine bir oyun ortaya koymaya başladılar. Galatasaray taraftarı ne kadar çok yabancı madde attıysa Fenerbahçe o kadar hırslandı ve buna karşılık Galatasaray oyundan düştü.

Maçın 22. dakikasında Fenerbahçe, Galatasaray yarı sahasında sağ taraftan bir serbest vuruş kazandı. Tümer atışı kullanacağı zaman tribünlerden yabancı madde yağmuru başladı ve Tümer’e isabet eden bir su şişesi bu oyuncunun atışı yapmasına engel oldu.

Tribünleri bravo dercesine alkışlayan Tümer, sonrasında kullandığı serbest atışta top gitti Galatasaray kalesinde Lugano’nun vuruşuyla gol oldu. Acaba o yabancı madde Tümer’e atılmasaydı ve Tümer atışını daha önce kullansaydı gol olacak mıydı?  Bu şişeyi atan taraftar şimdi ne düşünüyor acaba.

Yenilen bu gol sonrasında zaten Fenerbahçe kalesine yaklaşamayan Galatasaray iyice demorilize oldu. Hemen arkasından yine duran bir top organizasyonunda arka direğe adeta Alex gibi bir orta  kesen Ümit Özat , Edu’ya al da at dedi. Edu kafayla skoru 2-0 a taşırken bu golle Galatasaray adeta yıkıldı. İlk yarıda Galatasaray, Fenerbahçe kalesine uzaktan sadece bir şut atabildi. Bu şutu da Serdar mükemmel bir refleks ile çıkarmayı başardı. İlk yarı Fenerbahçe’nin defans oyuncularının bulduğu 2 gol ile 2-0 sona erdi.

İkinci yarıyla birlikte yabancı madde atışı da başladı!! Sahalarımızda görmek istemediğimiz bu görüntüler artık en geri ülkelerde bile yaşanmıyor. Hakem Bülent Demirlek bu olaya daha fazla seyirci kalamadı ve maçın 48. dakikasında oyunu durdurdu. busıradaTribünlerde yakılan yüzlerce meşale sahaya atıldı ve büyük tehlike yaşandı. Yaklaşık 5 dakikalık bir duraklamadan sonra olaylar biraz yatışınca maça tekrar başlandı.

Dakikalar 54. gösterdiğinde Önder ve Arda’nın köşe vuruşuna yakın bölümündeki mücadelesinde futbolcuların üzerine adeta tribünden her şey yağdı. Şişeler taşlar, koltuk parçaları….  Hakem Bülent Demirlek maçı tekrar durdurdu ve soyunma odasına gitti. Sahaya atılan bu koltuklar bir frizbi gibi oyunculara çarpsa çok ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Galatasaray, taraftarlarının sayesinde çok ciddi bir ceza alacaktır. Güvenlik önlemleri arttırıldıktan sonra 15 dakikalık bir aradan sonra maça tekrar başlandı. Bu dakikadan sonra çok fazla bir olay olmadı.

Galatasaray taraftarları yönetimlerini de protesto edip istifaya davet ettiler ve kendi koltuklarını kırıp aşağı attılar. 89. dakikada korner atışından gelen topa vurduğu kafayla Galatasarayın tek golünü atan Arda maçın da skorunu ilan etti. Maç sonucun da Galatasaraylı futbolcular , Fenerbahçe’li arkadaşlarını tebrik etmeleri maçın en güzel anlarıydı. Fenerbahçe hak ettiği ŞAMPİYONLUĞUNU güzel bir derby galibiyetiyle süslemesini bildi.

Teknik Dierektör Zico’da bu sezon ligde oynadığı 6 derby maçından 4 galibiyet 2 beraberlik ile ayrılmış oldu ve rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurarak Şampiyon takımın Şampiyon teknik direktörü ünvanını almış oldu. Son yıllarda rakibine ezici bir üstünlük kuran Fenerbahçe’de üstünlüğünü bir maç daha arttırmayı başardı. Geriye Fenerbahçe’yi, şampiyonu tebrik etmekten başka bir şey kalmıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,779 µs