En Sıcak Konular

Egemen Bağış'tan ilginç benzetme!

27 Haziran 2011 08:11 tsi
Egemen Bağış'tan ilginç benzetme! 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından çıkan şiddet olaylarını değerlendirdi...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bu olaylar Türkiye'ye yakışmıyor. Hiç kimse şiddetle bir şey kazanamaz." dedi.   

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından çıkan şiddet olaylarını değerlendiren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bu olaylar Türkiye'ye yakışmıyor. Hiç kimse şiddetle bir şey kazanamaz." dedi.

Yeni anayasayı yapma vaktinin geldiğini ifade eden Bağış, "1982 model anayasa ile 1982 model demokrasi olur." diye konuştu.

Bağış, Beyoğlu Belediyesi'nin Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılış öncesi Beyoğlu Belediyesi Gençlik Korosu mini amfidekonserverdi. Vatandaşlar konseri ilgiyle takip etti.

Burada konuşan Bağış, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, yargı reformunun önemini vurguladı. Yeni dönemde Meclis'te, iktidar ve muhalefetin el ele verip çalışmak zorunda olduğunu aktaran Bağış, şunları söyledi:

"Ülkemizde hukukla ilgili, yargıyla ilgili sıkıntıların yaşandığı bariz. Ama bu sorunların çözülmesi gereken yerTürkiyeBüyük Millet Meclisi'dir. Bu gençlerin 1982 model anayasa ile ileri bir demokrasiye kavuşması mümkün değil. 1982 model anayasa ile 1982 model demokrasi oluyor. 1982 model anayasa ile 1982 model hukuk oluyor.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde artık sıfır model bir anayasaya kavuşmanın zamanı geldi. Bu anayasa ile millete bir şekilde tahakküm etmek isteyenlerin değil, tamamen milletin seçtiği vekillerinin kaleme aldığı sivil bir anayasa olması gerekir. Ümit ediyorum ki salı günü yeminlerimizi eder. Birlikte çalışır ve Türkiye'yi güçlü ve ileri bir demokrasiye sahip olan bir ülke haline getiririz. Demokrasi ve hukuk herkese lazım. Artık darbelerden sonra yazılan anayasalar bize dar geliyor. Dili, dini, ırkı ayırt etmeyen sivil bir anayasa yapmamız gerekiyor."

"SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR"

Bağış, programdan sonra basın mensuplarının, "Bugün İstanbul'daterörörgütü yandaşlarının çıkardığı şiddet olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Bağış, "Bu işlerin çözüm yeri TBMM Genel Kurulu'dur. Oraya gelir, düzeltilmesi gereken konularda düşüncelerini söylerler. Orada çalışılır. Eğer bir sorun varsa -ki sorun var gözüküyor- düzeltilir. Türkiye'ye yakışmıyor bunlar. Hiç kimse şiddetle bir şey kazanamaz. Demokrasi tehditle, şiddetle, şantajla ilerlemez. Demokraside sorunlar diyalogla, uzlaşıyla çözülür." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs