En Sıcak Konular

Afrikalı işadamları Çorum'da

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen “Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü” toplantısına katılmak üzere Çad'dan gelen işadamları, Çorum'da kimi sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu

Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (HİTİTSİAD) davetlisi olarak Çorum'a gelen 10 kişilik işadamı grubu, toprak sanayii, makine, un, yem, kağıt ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren kimi tesisleri ziyaret ederek, fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.

Çad Türk Okulları Genel Müdürü Eyüp Yalçın'ın eşlik ettiği işadamları, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini istedi.
Çadlı işadamı Ali Abbas Seitchi, ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada, Türk işadamlarını ülkesine yatırıma çağırdı. Çad'ın, gelişen ve yatırımlara uygun bir ülke olduğunu anlatan Seitchi, Türk ürünlerinin ülkelerine dolaylı yollardan geldiğini, bundan sonra Türkiye'den doğrudan ithalat yapmak istediklerini bildirdi.

Seitchi, “İki ülke arasında ticaret köprülerinin kurulmasını istiyoruz. Bu nedenle buradayız. Türkler bazı sektörlerde çok ileri. Onlar ülkemizde birçok sektörü geliştirebilirler” diye konuştu.

HİTİTSİAD Başkanı Mustafa Gülşen de Çadlı işadamlarının 2 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacaklarını kaydederek, ziyaretin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını kaydetti.

Çadlı işadamlarının Çorum sanayisinden etkilendiklerini belirten Gülşen, gelecek yıllarda Çorum'dan Çad'a ihracat yapılabileceğini sözlerine ekledi.

hürriyet



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,432 µs